Anupam Kher stapt uit Dear Friend Hitler

11Anupam Kher was benaderd om de rol van nazi-leider Hitler op zich te nemen in de film Dear Friend Hitler, maar door diverse protestklanken uit verschillende uithoeken van de wereld heeft Kher besloten om uit het zeldzame project te stappen. “Hoe intrigerend het personage ook is, dit is het niet waard”, weet Kher te vertellen in een interview.

Kher was zich niet bewust van het feit dat hij met het aannemen van deze rol
de gevoelens van de kleine gemeenschap Joden in India zou kwetsen. De joodse gemeenschap heeft veel bewondering en respect voor de acteur. Door verhalen te horen en lezen realiseerde Kher zijn fout en trok zich heel elegant terug uit het project.

Hij twitterde: ”Soms zijn menselijke emoties belangrijker zijn dan de film:). Ik  trek me terug. ” Hij bedankte daarna de fans en het publiek voor hun uiteenlopende reacties op het terugtrekken en voegde daaraan toe: “Na ongeveer 400 films in 26 jaar heb ik het recht om het één keer bij het verkeerde eind te hebben en nog steeds gelukkig zijn:).”


Soni Razdan

Eén van de mensen die Kher ervan overtuigde om de rol af te wijzen was de moeder van Soni Razdan. Zij is de vrouw van goede vriend Mahesh Bhatt. Haar moeder is van Duitse afkomst en volgens haar zijn het niet alleen de Joden geweest die te lijden hadden onder het bewind van Hitler. “Ook de Duitsers hebben geleden. Ik ben daar één van en ik weet wat ik heb moeten doormaken.” Zij verzocht hem geen stappen te ondernemen die Hitler in een positief daglicht zouden portretteren.

Volgens Kher gaf ook haar mening de doorslag voor hem om uiteindelijk de film af te wijzen. “Het was een prachtige en uitdagende rol voor mij. De rol is in het verleden door veel goede acteurs vertolkt, maar wat is erkenning als je daarmee zoveel mensen kwetst?”

De producenten koesteren nog steeds de hoop over de terugkeer van Kher. Het valt nog te bezien wie de rol van Hitler nu op zich zal nemen.

Lees ook:Israëliërs “geschokt” door Indiase film over Hitler
Lees ook:Dear Friend Hitler richt zich op ideologie van Gandhi
Lees ook:Indiase film over Hitler
Lees ook:Anupam Kher in Netflix serie Sense8
Lees ook:Regisseur vindt filmtitel via Twitter

0 reacties op “Anupam Kher stapt uit Dear Friend Hitler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.