Technologie in Ra.One nieuw voor Indiase Cinema

Ra_One_Sinds zijn aankondiging is de film Ra.One voortdurend in het nieuws. Elk detail wordt breed uitgemeten in de media. En de regelmatige tweets van acteur Shah Rukh Khan zorgen alleen maar voor meer nieuwsgierigheid.

Khan is erg enthousiast over Ra.One, maar nog meer over de mogelijkheid om het gebruik van een nieuwe technologie te introduceren in de Indiase Cinema. “De toepassingen die we voor de film gebruiken zijn nog nooit eerder gebruikt in de Indiase Cinema.” Hij voegt toe: ”Of het nu gaat over de actie of visuele effecten (VFX), cinematografie of de achtergronden, muzikaal en visueel; het is de eerste keer dat  je zoiets zult ervaren in onze cinema.”

Meer gebruik van technologie
De acteur-producent hoopt dat deze film de deuren voor Indiase filmmakers opent om technologie als aspect van het filmmaken te zien. “Ik denk dat er een gevaar heerst dat we het Indiase publiek voor Indiase films zeer binnenkort verliezen.” Volgens de acteur is India hard op weg om te de westerse levensstijl over te nemen. “De westerse instroom van producten en verwestering van de cultuur is er al. Er zijn bepaalde genres van films die,  als we niet snel omschakelen als industrie, het jonge publiek zal zoeken in buitenlandse films.”

Khan geeft aan dat geleidelijk aan het publiek, net als in Italië, China, Japan en Korea, niet meer geïnteresseerd zal zijn in lokale films. “Daarom is het gebruik van technologie zo belangrijk. We moeten dit zo snel mogelijk integreren in het proces van filmmaken. Dat is mijn belangrijkste doel als producent”, zegt Khan.

Lees ook:‘Indiase acteurs worden wereldberoemd’
Lees ook:Ra.One release uitgesteld tot Diwali 2011?
Lees ook:“Indiase cinema heeft het westen veel te bieden”
Lees ook:“Bollywood loopt ver achter wat betreft techologie en uitvoering”
Lees ook:Drie hoofdzaken om Hindi films te verbeteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.