“Bollywood loopt ver achter wat betreft techologie en uitvoering”

Bollywood loopt ver achter op Hollywood wat betreft technologie en uitvoering. Dat zegt acteur Neil Nitin Mukesh in een interview tijdens zijn promotietour voor de film Players

Al jaren wordt er heftig gediscussieerd over de gebreken van de Indiase filmindustrie, met in het bijzonder Bollywood. Daarbij passeren onderwerpen als het gebruik van technologie, special effects en het schrijven van screenplays regelmatig de revue.

Eerder bracht acteur Shah Rukh Khan dit ter sprake tijdens het India Today Conclave en Mukesh doet er nog even een schepje boven op.

“We lopen als filmindustrie ver achter op Hollywood. Of het hier nu gaat om het gebruik van technologie, verhaallijnen ontwikkelen of de uitvoering. Hollywood kwam 30 jaar geleden al met Superman, terwijl wij eigenlijk recent een film hebben gemaakt genaamd Krrish, dat overigens wel succesvol is gebleken.”

Films horen larger-than-life te zijn
Volgens Mukesh is dit onder andere te wijten aan het feit dat futuristische films niet worden aanvaard. Het Westerse publiek heeft dit genre wel omarmd en dat ligt in India wat moeilijker. “Films zijn bedoeld om larger-than-life te zijn, maar dat is bij ons niet zo. Ik heb het gevoel dat wij niet genoeg aansluiten bij de behoeften van het filmpubliek.”

Waarom zou je je hersens thuis laten?
Ook spreekt de acteur over het maken van ‘intelligente films’. “Vandaag de dag hoor je filmrecensenten roepen: “Laat je hersens thuis en geniet van de film”. Waarom zou iemand zijn hersens thuis willen laten? Het publiek wil intelligente films zien, dus moeten we deze ook maken. Als we het publiek kwalitatieve films geven, dan zullen ze daaraan wennen en later dat ook verwachten. Ik denk zeker dat we binnenkort op een hoger niveau zullen zitten.”

De 29-jarige is tevens van mening dat de Hollywoodfilms zo goed in de smaak vallen vanwege hun zeer krachtige uitvoering. Mukesh is vol lof voor het regisseursduo Abbas-Mustan wanneer hij spreekt over de uitvoering van Players. “Van Khiladi tot aan Players, Abbas-Mustan zijn altijd met hun tijd meegegaan. Zij denken vooruit. Players is vrij ver gevorderd als ik spreek over de uitvoering en zit goed in elkaar.”

Players,  de officiële remake van de Hollywoodhit The Italian Job, met in de hoofdrollen Abhishek Bachchan, Bobby Deol, Sonam Kapoor, Bipasha Basu, Omi Vaidya en Sikander Kher verschijnt op 6 januari wereldwijd in de bioscopen. De film is ook te zien in Pathe.

Lees ook:Exclusieve trailer: Players (6 januari 2012)
Lees ook:Neil Nitin Mukesh in Baazigar remake?
Lees ook:Technologie in Ra.One nieuw voor Indiase Cinema
Lees ook:Bobby Deol krijgt rol in Indiase ‘Italian Job’
Lees ook:Kerst 2011: Don 2 v/s Players

Eén reactie op ““Bollywood loopt ver achter wat betreft techologie en uitvoering”

  1. Aryan

    Kaartjes zijn geboekt voor morgen :D ik hoop dat het een goeie film is ..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.