“Indiase cinema heeft het westen veel te bieden”

“De Indiase cultuur en cinema heeft een magnetisch effect op de westerse wereld,” zegt veteraan acteur Anupam Kher. Kher zegt dat India nu wordt gezien als een cultureel economisch centrum en dat de westerse wereld niet meer om de culturele rijkdom van India heen kan.

“India wordt nu beschouwd als een cultureel economisch centrum. We hebben het Westen veel te bieden op het gebied van cinema, maar ook op persoonlijke vlak. Onze culturele rijkdom en kleur heeft een magnetisch effect. Het is dus belangrijk om de Indiase smaak te behouden, in het bijzonder wanneer het gaat om cross-over projecten”, aldus de 56-jarige acteur. “Of het nu gaat om tolerantie, geloof, of hoe om te gaan met situaties, India heeft het Wester op elk gebied veel te bieden”, voegt hij toe.

De samenwerking met Hollywood
Kher was zelf ook te zien in een aantal cross-over projecten zoals Bend It Like Beckham, Bride and Prejudice, The Mistress of Spices en The Other End of the Line. Over de samenwerking met Hollywood is de acteur zeer te spreken. Hij is blij dat Amerika en de internationale markt zich nu de culturele potentie van India realiseren. “In Hollywood en Europa beginnen mensen nu eindelijk in te zien hoe groot het bereik is van de Indiase Cinema. Ze zien nu dat ze te maken hebben met een grote markt en willen de films nu ook in hun land uitbrengen. Daarom worden onze films nu in veel meer landen wereldwijd uitgebracht op dezelfde datum. Dit was voorheen niet mogelijk.”

Kher heeft nu ook het gevoel dat er nu meer samenwerkingsverbanden zullen volgen. “Vijf jaar geleden waren samenwerkingsverbanden er nog nauwelijks. We zijn op de goede weg, maar het is nog maar het begin. Dit is een verandering die ook tijd nodig heeft om te groeien, maar we gaan de goede kant op.”

“Alleen de beste zullen overblijven”

De veelzijdige acteur voelt dat de filmbusiness in korte tijd grote veranderingen heeft doorgemaakt en is zeer tevreden met de manier waarop de industrie momenteel functioneert. “De industrie is veranderd. Het publiek is veranderd. Eerder was het publiek veel meer vergevingsgezind en gaven acteurs de tijd om zichzelf te presenteren en zich te vestigen. Dat is nu allang niet meer zo.”

Kher is van mening dat nu alleen de mensen die verstand hebben van hun werk zullen overblijven. “Het is nu tijd voor de mensen die weten waar ze mee bezig zijn. Alleen zij zullen het in deze industrie overleven. Ik ben blij dat intelligente filmmakers zoals Dibakar Banarjee, Anurag Kashyap en Neeraj Pandey nu eindelijk worden geaccepteerd voor hun werk. Het speelkwartier is voorbij, jongens. De filmindustrie veranderd”, aldus Kher.

Lees ook:“Ik betwijfel of Hollywood-acteurs een Tujhe Dekha..kunnen”
Lees ook:Bipasha Basu: “Indiase Cinema heeft een enorm bereik”
Lees ook:‘Filmindustrie moet drie belangrijke lessen leren van Hollywood’
Lees ook:Technologie in Ra.One nieuw voor Indiase Cinema
Lees ook:Shah Rukh Khan over Globalisatie van Cinema

0 reacties op ““Indiase cinema heeft het westen veel te bieden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.