“Ik betwijfel of Hollywood-acteurs een Tujhe Dekha..kunnen”

Acteur Anupam Kher en actrice Shabana Azmi namen afgelopen vrijdag deel aan een speciale sessie tijdens FICCI Frames 2014 (Businessbeurs in Mumbai) waar gesproken werd over de filmindustrie en globalisatie. Beide sprekers kwamen met interessante punten.

Cinema is geëvolueerd
Kher was vol lof over de veranderingen van de afgelopen jaren.  “Er is meer discipline, alles wordt professioneler aangepakt en cinema is geëvolueerd.”

Hoewel de Indiase Cinema de afgelopen jaren ontzettend hard is gegroeid en ook buiten India steeds een groter publiek weet aan te spreken is een overstap naar Hollywood niet geheel ondenkbaar.

De laatste jaren zagen we acteurs als Irrfan Khan, Anil Kapoor, Amitabh Bachchan en Anupam Kher verschijnen in grote Hollywoodproducties. Kher is ervan overtuigd dat meer acteurs naar Hollywood kunnen, maar kan het ook andersom?

“Indiase cinema is gemaakt voor het Indiase publiek en het is niet makkelijk om over-the-top-scenes te doen en toch bij meer dan 1 miljard mensen in de smaak te vallen. Ik denk dat acteurs als Shah Rukh Khan, Akshay Kumar en Aamir Khan hetzelfde kunnen als een Tom Cruise of een Brad Pitt, maar ik betwijfel of zij zoiets kunnen als Tujhe Dekha Toh Yeh Jaana Sanam.”

Lengte van films
Actrice Shabana Azmi prees de Indiase films voor hun drama en vernieuwde manier van vertellen, maar wees er nadrukkelijk op dat het tijd is om iets aan de lengte van de films te doen om te concurreren op de wereldmarkt.

“Wanneer we het hebben over de acceptatie van Indiase films op internationaal niveau dan zien we dat de wereld werkelijk een global village is geworden. De commerciële Bollywoodfilms vallen in de smaak bij veel mensen, maar het enige waar we aan moeten werken is de lengte van onze films.”

Acceptatie
Ze voegt toe: “De elementen, drama, de presentatie en in het bijzonder de liedjes die wij hebben zijn uniek in de industrie. Wij moeten ervoor zorgen dat de wereld ons accepteert voor wie wij zijn, in plaats van onszelf te veranderen voor anderen.”

Lees ook:“Indiase cinema heeft het westen veel te bieden”
Lees ook:Anupam Kher in top 5 meest getalenteerde acteurs in Azië
Lees ook:Shah Rukh Khan over Globalisatie van Cinema
Lees ook:Aamir Khan: “Filmmakers zijn bang om te experimenteren”
Lees ook:Bipasha Basu: “Indiase Cinema heeft een enorm bereik”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.