Anushka Sharma: “Bijlee was een uitdaging”

Voor haar laatste release, Jab Tak Hai Jaan, werd ze overspoeld met vele complimenten en aanstaande vrijdag is ze alweer te zien in haar volgende film namelijk Vishal Bhardwaj’s Matru Ki Bijlee Ka Mandola.

In deze film is ze te zien als Bijlee. Het personage was een ware uitdaging voor Sharma omdat ze zich absoluut niet kon identificeren met Bijlee.

Vaag en ijdel
“Dit is de eerste keer dat ik een personage speel die totaal anders is dan ik. Ik ben nooit een verwend nest geweest en Bijlee is ook nog eens geen stereotype van een verwend nest, dus ik had geen referenties waar ik naar kon grijpen. Ze is erg vaag en ijdel. Ik moest echt veranderen in iemand die ik niet was.”

“Tot nu toe waren al mijn personages zeer sterke meiden, dus die kan je niet ontspannen neerzetten. Ik speel ze op de manier waarop ze zijn geschreven en Bijlee is een van de meest complexe personages die ik heb moeten spelen”, voegt Sharma toe.

“Het was mentaal erg zwaar. Na een paar dagen stuurde ik Vishal een bericht: Ik denk niet dat ik dit kan doen. Bijlee had zoveel lagen.”

Pankaj Kapoor
In de film werkt ze voor het eerst samen met Pankaj Kapoor. Sharma geeft toe dat ze zich erg geïntimideerd voelde door Kapoor, maar veel geleerd van hem. “Ik was geïntimideerd door hem. Hij praat niet veel, dus je bent altijd op je hoede. Maar het is een plezier hem te zien werken.”

“Pankaj Kapoor is een van de beste acteurs ooit, want hij heeft een theaterachtergrond. Hij weet hoe hij zich kan afsluiten van de mensen en menigte om zich heen om zich te focussen.  Dat is een van de eigenschappen die een acteur moet bezitten.”

Grijs gebied
Een Vishal Bharadwaj film is geen typische Bollywoodfilm. “Vishal Bharadwaj heeft een bepaald leven gehad dat hem heeft gevormd tot wie hij nu is. De dingen die hij heeft meegemaakt zul je niet eens geloven, want wij komen uit de grote stad. Hij heeft veel geleerd en dat is wat je in zijn films ziet.”

“Zijn personages zijn anders. Elk mens komt met gebreken en hij werkt in dat grijze gebied. Dat is wat ik moest leren. Wanneer je maar weinig woorden hebt dan moet je dit zien op te vullen met iets anders.”

Uiteindelijk is Sharma blij dat ze de uitdaging is aangegaan.

De wereld is niet zwart-wit
“Toen wij met de opnames begonnen, zag ik de wereld als zwart en wit. Nadat ik klaar was met deze film begon ik bepaalde dingen sneller te accepteren en had ik minder snel mijn oordeel klaar. Iedereen maakt fouten in het leven en het accepteren daarvan is wat ik heb geleerd tijdens het maken van deze film.”

Lees ook:EXCLUSIEF! Trailer: Matru Ki Bijlee Ka Mandola
Lees ook:Anushka Sharma draait door
Lees ook:Ajay Devgn-Anushka Sharma in Vishal Bhardwaj’s Matru Ki Bijlee Ka Mandola
Lees ook:Actrices uit Bollywood – Konkona Sen Sharma
Lees ook:Anushka Sharma: “Alle acteurs zijn aandachttrekkers”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.