Het regent ‘vervolgfilms’ in Bollywood

De afgelopen jaren is een nieuwe trend ontstaan in Bollywood: vervolgfilms.

De vervolgfilms vliegen je werkelijk om de oren en het publiek lijkt er nog op te zitten wachten ook! Ook dit jaar kunnen we onze lol weer op! Maar waarom zijn vervolgfilms zo’n groot succes?

Filmmakers Mahesh Bhatt, Rohit Shetty en Rohan Sippy geven hun mening.

Box-Office Succes
Ieder productiebedrijf in India doet mee aan de trend en waarom ook niet? De vervolgfilms blijken zeer succesvol wanneer het gaat om box-office succes.

Dabangg 2 overtrof het succes van het eerste deel,  maar ook Don 2, Golmaal 3, Krissh, Dhoom 2, Housefull 2, Murder 2 en Jannat 2 bleken grotere successen te zijn dan het eerste deel.

Blockbuster mentaliteit
Volgens filmmaker Mahesh Bhatt is de mentaliteit in Bollywood veranderd. “De laatste jaren heerst er een zogenaamd ‘Blockbuster mentaliteit’. Zoveel mogelijk geld verdienen is waar het om draait. De markt dwingt producenten om hits te maken.”

“Wij (Vishesh Films) hebben de laatste jaren diverse franchises geleverd zoals Raaz, Murder en Jannat, vol spanning, erotiek en geweldige muziek. Het is moeilijk om een merk te creëren, maar zodra een formule succesvol is dan weet je zeker dat je eraan zult verdienen. De koe die melk geeft is de liefste van de kudde.”

Over smaak valt niet te twisten
Filmmaker Rohit Shetty, wiens Golmaal-franchise is uitgegroeid tot een ware rage, is al bezig met script van Golmaal 4 en Singham 2. “Je krijgt nooit genoeg van een goed product. Waar ik ook kom, overal worden dezelfde vragen gesteld. Wanneer verschijnen Golmaal 4 en Singham 2? Dit is de smaak van het publiek.”

Blijf publiek verrassen
Producent-filmmaker Rohan Sippy, die van plan is een vervolg te maken op Bluffmaster, zegt dat “vervolgfilms het publiek moeten verrassen”. “Deze trend is de afgelopen jaren zeer populair geworden.”

Geld verdienen
Sippy is van mening dat ‘makkelijk geld verdienen’ niet de reden moet zijn achter het maken van een vervolgfilm. “Ik zou nooit een vervolgfilm kunnen maken om alleen maar geld te verdienen vanwege het succes van het eerste deel. Als je een vervolg kan maken zoals Lage Raho Munnabhai, dan is het goed.”

Verwachtingen publiek
Bhatt voegt toe dat het ‘promoten van een vervolgfilm veilig is’. “De films zijn herkenbaar bij het publiek, maar tegelijkertijd loop je als filmmaker het risico dat de film niet voldoet aan de verwachtingen van het publiek. Zelfs Francis Ford Coppola kreeg te maken met hoge verwachtingen toen de vervolgfilms van Godfather verschenen.”

Vervolgfilms van 2013
Het afgelopen weekend verscheen Race 2, de eerste vervolgfilm van 2013. Dit jaar wacht ons nog Murder 3, Yamla Pagla Deewana 2, Krissh 3, Once Upon A Time in Mumbaai 2 en Dhoom 3.

Jouw mening over deze trend
Wat is jouw mening over deze trend? En  uiteraard zijn wij ook nieuwsgierig naar welke vervolgfilm jij het meeste uitkijkt en of jij denkt dat deze zal voldoen aan de verwachtingen?

Lees ook:Video: Teri Jhuki Nazar (Murder 3)
Lees ook:Jism 2 in de maak
Lees ook:EXCLUSIEF! Trailer: Murder 3 (15 februari 2013)
Lees ook:“Dat een vrouw verkrachting over zich afroept is een hartverscheurend argument”
Lees ook:Vishesh Bhatt maakt regiedebuut met Murder 3

Eén reactie op “Het regent ‘vervolgfilms’ in Bollywood

  1. Roy

    Het blijft altijd gaaf om een vervolg te zien van een deel 1, maar dan moeten ze wel dezelfde acteurs en actrice erbij halen anders is het niet leuk meer.
    Hera Pheri 3 , wilde ze Sanjay dutt en nog een bekende acteur in de plaats van Paresh Rawal en Akshay Kumar vervangen, maar de producenten zeiden van dat zolang Paresh Rawal en Akshay Kumar niet terug komen in de vervolg van Hera Pheri, dan is Hera Pheri , Hera Pheri niet meer.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.