Regisseur Vaastu Shastra overleden

Saurabh-NarangRegisseur Saurabh Narang, beter bekend van de horrorfilm Vaastu Shastra, is afgelopen zaterdag in Colombo overleden na een langdurig gevecht met maagkanker. Hij was 37. De regisseur was getrouwd met zijn 35-jarige vrouw Priyanka en samen hebben zij een drie-jarige zoon Agastya.

De filmmaker was in Sri Lanka voor een behandeling door de eminente Ayurvedische arts dokter White.

Hij blies zijn laatste adem uit in de woning van een vriend waar hij verbleef.  De vader van de regisseur, Kumar Virendra Narang, zei dat zijn zoon bleef zeggen: “Ik zal vechten tot het einde.” Het lichaam van de filmmaker wordt bewaard in een mortuarium. “Nadat alle formaliteiten zijn geregeld nemen we hem mee naar Delhi”, zegt Dr Narang.

Eind vorig jaar bracht Narang een bezoek aan Sri Lanka om te zoeken naar locaties voor zijn nieuwe film Return Gift, met in de hoofdrol Rajeev Khandelwal. Vrij snel hierna werd in november 2009 ontdekt dat Narang aan maagkanker leed, nadat hij klachten had over voortdurende hoestbuien. Helaas kon er niets meer aan worden gedaan, aangezien deze  zich in een vergevorderd stadium bevond.

“Mijn gevoel zei: Hij gaat het niet redden”
Reggiseur en producent Mahesh Bhatt rouwt om de dood van de jonge filmmaker.
“Ik rouw om de dood van een intelligente jonge filmmaker. Ik heb samen met hem gewerkt aan de serie Haqeeqat, over schending van de mensenrechten. Saurabh zei nog tegen mij: “Ik ga dit overleven, meneer”, maar iets in mij zei dat hij het niet zou redden“, schreef Bhatt op zijn blog.

In een interview met een website in 2002, werd hem gevraagd: “Waar zie je jezelf over 10 jaar?” Narang antwoordde: “Als je afgaat op de hoeveelheid sigaretten die ik rook, ben ik dood.”

Carrière
Na zijn opleiding bij een particuliere school in Delhi, ging Narang studeren aan het St Stephen’s College en vervolgde dat met een studie Mass Communications aan Jamia Islamia Millia in Delhi. Hij begon zijn carrière als regisseur van de
populaire horrot tv-serie Shhh … Koi Hai. Hierna kreeg hij  in 2004 de kans om zijn eerste horrorfilm te regisseren bij Ram Gopal Varma.

Lees ook:Mukesh Bhatt: “Asin heeft geen toekomst in Bollywood”
Lees ook:Crematie Yash Chopra maandagmiddag
Lees ook:“Delhi Belly zal impuls geven aan Imran Khan’s carrière”
Lees ook:Indiase film over de Iraakse schoenenwerper
Lees ook:Actrices uit Bollywood – Parveen Babi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.