De punjabi met een Emmy!

Archie PunjabiDe Britse actrice Archie Panjabi maakt India en Indiërs over de hele wereld trots door het winnen van haar eerste Emmy Award. Ze won de troffee voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor haar rol van Kalinda Sharma, een biseksuele prive-detective in de dramaserie The Good Wife.

De 38-jarige actrice van Indiase afkomst beschreven de overwinning als een “droom die uitkomt” op de 62ste Emmy Awards ceremonie. “Toen ik met acteren begon, was het krijgen van een rol al een droom die uitkwam voor mij. Mijn rol in The Good Wife was een droom rol. En om nu een Emmy te mogen ontvangen, dat had ik in mijn wildste dromen nog nooit gedroomd.”

Panjabi was in de categorie genomineerd met Christina Hendricks (Mad Men), Elisabeth Moss en Rose Byrne (Damages) en Sharon Gless (Burn Notice), maar wist de concurrentie met gemak te verslaan.

De actrice, met Sikh ouders en geboren in West-Londen, begon haar carrière met in de film East is East met Om Puri en vervolgde haar weg met films als Bend it Like Beckham en de Oscargenomineerde film The Constant Gardener.

Panjabi is één van de weinige artiesten van Aziatische afkomst die een Emmy wist te winnen, en de eerste zichtbare minderheid die in deze categorie wint sinds Mary Alice de award won voor I’ll Fly Away in 1993.

De actrice, die getrouwd is met collega Britse acteur Raj Nihlipandi, verscheen samen met Angelina Jolie in A Mighty Heart, waar ze de rol speelde van voormalig Wall Street Journal-verslaggever Asra Nomani. Archie’s acteerprestaties vielen op en ze ontving de Chopard Trophy voor Breakout Performance op het Filmfestival van Cannes in 2007.

Lees ook:Ghai opnieuw jurylid Emmy Awards
Lees ook:Gujarati film is India’s inzending voor de Oscars
Lees ook:Huma Qureshi: “Awards zijn extra pluim op de hoed”
Lees ook:Video: Priyanka Chopra wint People’s Choice Award voor Favorite New Actress
Lees ook:Kangana, Farhan, Arjun, Madhur over hun National Award zege

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.