Rahat vrijgelaten

Zanger Rahat Fateh Ali Khan is 28 uur na zijn arrestatie op de internationale luchthaven van Delhi, Indira Gandhi International Airport, vrijgelaten. Dit nadat Pakistan India heeft gevraagd om met onmiddellijk ingang de zanger uit voorlopige hechtenis te halen.

Khan werd zondag 13 februari aangehouden nadat de ambtenaren een anonieme tip hadden ontvangen waarin gemeld werd dat de zanger ongeveer € 100.000 op zak zou hebben.

Paspoort inleveren
Voorlopig is de zanger op vrije voeten, maar hij moest wel zijn paspoort inleveren. Samen met Maroof en Chitresh Shrivastava (broer van componist Aadesh Shrivastav) moet Khan voor 17 februari opnieuw voor de Directorate of Revenue Intelligence (DRI) verschijnen.

Nog eens € 83.000 gevonden
De autoriteiten kregen een huiszoekingsbevel om het pand van Eyeline Telefilm and Events van Chitresh Shrivastav te doorzoeken. Hier vonden zij een bedrag van € 83.000,- aan contanten en een aantal documenten die nuttig kunnen zijn voor nader onderzoek.

“Niet bekend met wetgeving”, zegt Rahat.
De zanger verliet de afdeling van Revenue Intelligence (DRI) op maandagavond nadat hij was verhoord. Tijdens zijn verhoor verklaarde de zanger dat hij een schoolverlater is en daarom niet bekend is met de wetgeving.

De wet zegt….
Volgens de wet mag een persoon vanuit het buitenland niet meer dan
€ 3700,- in contanten en € 3700,- op een andere manier invoeren. Wanneer het in te voeren bedrag hoger uitvalt dan het hierboven genoemde totaalbedrag, dient de persoon dit aan te geven bij de douane.

De overheid is ondertussen een onderzoek gestart  en willen zo snel mogelijk achterhalen waar het geldbedrag vandaan komt.

Lees ook:Rahat Fateh Ali Khan gearresteerd
Lees ook:Waarom Rahat Fateh Ali Khan contant geld bij zich had
Lees ook:Ghazal Maestro Mehdi Hassan overleden
Lees ook:SRK – Most Admired Person in Entertainment
Lees ook:Getuige identificeert Salman Khan als bestuurder van de SUV

0 reacties op “Rahat vrijgelaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.