Preview: My Name is Khan (11 februari 2010)

my-name-is-khan10Deze week staat Bollywood Blog geheel in het teken van My Name is Khan. De verwachtingen zijn hooggespannen en met elke trailer, elk interview en elke berichtgeving nemen deze alleen maar toe.

bollywood-my-name-is-khan-images-pictures-stills-gallery-6My Name is Khan vertelt het verhaal van Rizwan Khan (Shah Rukh Khan). Hij groeit op in Mumbai en lijdt aan Aspergers, een vorm van autisme. Een persoon met Aspergers kan zeer intelligent zijn en goed ontwikkeld in taal. Het probleem ligt bij de sociale interactie. Deze personen nemen dingen vaak erg letterlijk.

Een voorbeeld: Vaak zeggen mensen tegen elkaar, kom maar langs wanneer je tijd hebt. Een persoon zonder Aspergers belt vaak van te voren of die kan langskomen. Een persoon met Aspergers gaat gewoon langs. Vaak begrijpen ze mensen ook niet, kunnen onbeleefd overkomen en hebben een hekel aan bepaalde kleuren of geuren.

mnik1Rizwan verhuist van Mumbai naar San Fransisco en trekt in bij zijn broer en schoonzus. Daar wordt hij verliefd op een alleenstaande moeder, Mandira (Kajol). Ondanks enige onenigheid met zijn familie besluiten Rizwan en Mandira te trouwen. Ze bouwen samen een nieuwe toekomst op. Met zijn drieën vormen ze een gelukkig gezin totdat de tragedie toeslaat.

40298-shahrukh-and-kajol-in-deep-thought.jpgDe wereld verandert
Op 11 september 2001 vliegen twee vliegtuigen door de Twin Towers. Deze terroristische aanslag is de dag in de geschiedenis die de wereld heeft veranderd. Door deze aanslag werd er met andere ogen naar moslims gekeken en zo ook naar Rizwan.

Door zijn ziekte begrijpt hij de gebeurtenissen om zich heen niet en kan zichzelf ook niet verdedigen. Mandira en haar zoon krijgen het zwaar te verduren en na een ruzie verzoekt Mandira aan Rizwan om zijn spullen te pakken. Volgens haar mag hij de situatie maar gaan uitleggen aan de president. Zo letterlijk als het gezegd is, zo letterlijk neemt Rizwan dit aan.

40297-a-still-image-of-shahrukh-khan.jpgZoektocht
We volgen Rizwan in zijn zoektocht naar hoop, geluk en humaniteit. Rizwan gelooft maar in één ding: Er zijn twee soorten mensen op deze wereld. Goede mensen die goede daden doen en slechte mensen die kwaad voor ogen hebben. Hij wil de liefde van zijn leven terugwinnen door te bewijzen dat hij een goed mens is. Zal dit hem lukken?

Terrorisme
De film draait niet om het onderwerp terrorisme. Het is een verhaal over hoop, liefde, geluk en humanisme. My Name is Khan bekijkt de wereld vanuit de ogen van een man met autisme.

Co-productie
De film is een co-productie tussen Dharma Productions van Karan Johar, 20th Century Fox en Red Chillies Entertainment. De film is geregisseerd door Karan Johar en geschreven door Shibani Bathija.

My Name is Khan is vanaf aanstaande donderdag 11 februari te zien in diverse Pathé bioscopen.

Lees ook:My Name is Khan – Humaniteit is de sleutel tot wereldvrede
Lees ook:Dard-E-Shah Rukh Khan
Lees ook:Recensie: Mission Istanbul (25 juli 2008)
Lees ook:Recensie: Dil Se (21 augustus 1998)
Lees ook:Katrina Kaif: “Bollywood is een harde wereld”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.