Recensie: Mission Istanbul (25 juli 2008)

 mission-istanbulDe laatste jaren is het woord terrorisme bij iedereen wel een bekend begrip. We worden er dagelijks in de kranten en op de televisie mee geconfronteerd en de heisa eromheen laat een onveilig gevoel achter. Wie is er te vertrouwen en wie niet? Het terrorisme heeft invloed op politiek, economisch en emotioneel gebied. Dit alles wordt besproken in Mission Istanbul.  

De baan van je dromen
Vikas (Zayed Khan) is een van de meest veelbelovende journalisten in India. Hij gaat een mooie toekomst tegemoet. Dan krijgt hij een aanbod van Owais (Suniel Shetty). Vikas krijgt de kans om te gaan werken bij de controversiele nieuwszender Al Johara in Turkije. Vikas ligt echter net in een scheiding met zijn vrouw Anjali (Shriya Saran) en het lijkt hem een uitstekende mogelijkheid om zich hiervan af te zetten. Anjali wilt niet dat hij gaat. Vikas weet niet dat deze beslissing zijn hele leven op zijn kop zal zetten.

Wanneer Owais voor Vikas zijn ogen wordt vermoord begint hij zich te verdiepen in de zender en zijn achtergrond. Op de begrafenis komt hij een Turkse commandoleider tegen, Rizwan (Vivek Oberoi). Hij vertelt Vikas, dat als hij ook de neiging heeft om te stoppen bij Al Johara, dat ook hij vermoord zal worden. Vikas houdt contact met Rizwan en komt erachter dat de zender niet alleen een zender is maar een terroristische organisatie.  Hoe houd je je staande op een plaats waar het pistool het laatst lacht?

De Missie
Mission Istanbul
is erg afhankelijk van zijn actiescenes. Er wordt ingespeeld op de emoties van de kijker, maar niet lang genoeg om een beeldvorming te creëren over de invloed van terrorisme. 
Mission Istanbul is een redelijke film en de combinatie van Zayed en Vivek houdt de film interessant. Een goede film als je je een dagje verveelt.

Lees ook:Preview: My Name is Khan (11 februari 2010)
Lees ook:Preview: Kurbaan (20 november 2009)
Lees ook:Anil Kapoor in Mission Impossible 4?
Lees ook:Waar is Anil Kapoor in de trailer van Mission Impossible 4?
Lees ook:Recensie: Dhoka (31 augustus 2007)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.