Recensie: Hijack (5 september 2008)

Terrorisme is een veelbesproken onderwerp. Elke dag is er wel iets op het nieuws over te horen. Regisseur Kunal Shivdasani vond dit een prachtig onderwerp voor zijn film. In Hijack bespreekt hij tevens de onderliggende emoties. Daarnaast richt hij zich op de vraag, hoever gaat het een vader, wanneer zijn kind in gevaar blijkt te zijn?

De kaping
Vikram (Shiney Ahuja) is een grondsteward bij Chandigarh Airport. Zijn sociale leven bestaat uit een vriend, Rajeev. Hij is de hoofd van de beveiliging bij hetzelfde vliegveld. Het leven van Vikram staat volledig op zijn kop wanneer het vliegtuig van Delhi tot Amritsar gekaapt wordt. Zijn dochter blijkt in dat vliegtuig te zitten.

Een groep van vijf terroristen nemen het vliegtuig over. Zij eisen dat de Indiase politie de crimineel Maqsood (K.K. Raina) vrijlaat in ruil voor het vliegtuig en zijn passagiers. Het vliegtuig wordt gedwongen om te landen op het vliegveld van Chandigarh om bij te tanken. Nogmaals eisen zij de vrijlating van Maqsood en anders zullen er doden vallen.

Vikram bedenkt een plan om in het vliegtuig te komen. Met de hulp van een van de stewardessen, Saira (Esha Deol) komt hij binnen. Samen bedenken ze een plan om de terroristen een voor een te vermoorden. Helaas begint deze actie een aantal passagier het leven te kosten. Zullen zij het redden om het vliegtuig te redden van zijn kapers?

Realisme
Het realisme in deze film is ver te zoeken. De vliegtuigkaping wordt op een mooie manier in beeld gebracht. Het is alleen erg ongeloofwaardig dat één persoon het hele plan van de kapers in de war gooit. Het enige stukje realisme is te vinden aan het eind van de film, wanneer we voordat de namen tevoorschijnkomen, zien we statistische gegevens van diverse vliegtuigkapingen tot op de dag van vandaag.

Lees ook:Trailer: Neerja (19 februari 2016)
Lees ook:‘Gevaarlijke Liefde’ door Vikram Bhatt
Lees ook:Preview: Kurbaan (20 november 2009)
Lees ook:Exclusieve video: Karisma Kapoor ondergaat regressietherapie
Lees ook:Yash Raj maakt geen film over Raj Kapoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.