Succes verzekerd! DDLJ draait 800 weken

In een tijd waarin superhit films er nauwelijks in slagen om acht weken compleet in de theaters te draaien en flops hun eind zien op de achtste dag zelf, bereikt DDLJ het ongelooflijke. De film draait namelijk alweer 800 weken in het Maratha Mandir theater in Mumbai.

16 jaar onafgebroken in de bioscoop

De romantische productie van Yash Raj Films werd een fenomenale hit nadat deze haar release zag in oktober 1995. Kajol verhoogde de hartslag van de mannen met haar dans in de regen en Shah Rukh Khan charmeerde vrouwen in alle generaties met zijn glimlach. Zijn dialoog, Bade Bade Desho Mein, Aisi Choti Choti Baatein Hoti Rehti Hai, werd de meest populaire dialoog allertijden. En dit is zeker geen geringe prestatie! 

Het regiedebuut Aditya Chopra’s draait al 16 jaar ononderbroken in de Maratha Mandir, een mijlpaal in de Indiase filmgeschiedenis, met name in het moderne DVD tijdperk. Zelfs na al die jaren, zijn er elk weekend nog velen enthousiaste filmliefhebbers die samen de film met veel plezier bekijken.

Het publiek grinnikt mee met Anupam Kher, zingt mee met Raj, onderdrukt haar tranen wanneer Simran pleit voor de liefde van haar leven en barst uit in luid gejuich wanneer ze eindelijk de rijdende trein inspringt.

Het theater zelf, een bescheiden single screen in Mumbai Central, is synoniem geworden met transcontinentale liefde van Raj en Simran. Maar dit is niet de eerste keer dat het theater in de schijnwerpers staat.

Mughal-E-Azam zette record in zelfde theater
Vijfendertig jaar voordat Raj een serenade bracht aan Simran, waren het Madhubala en Dilip Kumar die met hun betoverende acteerprestaties het publiek in het theater voor maar liefst 6 jaar wist te entertainen met Mughal-E-Azam. Hiervan waren de eerste drie jaar volledig uitverkocht en dat creëerde een record in die tijd.

De frisse blik op liefde, het prachtige koppel Shah Rukh Khan en Kajol en de Indiase cultuur en traditie is wat het publiek keer op keer wil zien.  Deze ingrediënten samen maken van ’DDLJ’ één van de meest geliefde romantische films in Hindi cinema. Laten we hopen dat dit tijdloze verhaal nog eens 800 mag draaien en filmmakers mag inspireren om meer dergelijke prachtige films te maken!

Lees ook:Dilwale Dulhania Le Jayenge breekt opnieuw record
Lees ook:Preview: I Hate Luv Storys (2 juli 2010)
Lees ook:SRK maakt documentaire over Mughal-E-Azam
Lees ook:DDLJ viert 20e verjaardag met screening in Japan
Lees ook:Column: DDLJ – liefde opnieuw gedefinieerd

2 reacties op “Succes verzekerd! DDLJ draait 800 weken

  1. Malika

    WOW! Dat is lang :) Dit blijft echt nog altijd mijn lievelingsfilm :P

      /   Beantwoorden  / 
    1. Charla Manohar

      De mijne ook… Het mooie aan deze film is dat je hem ook echt keer op keer kan bekijken.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.