Naseeruddin Shah geeft niks om awards

NaseeruddinShahNaseeruddin Shah is één van de meest getalenteerde en gerespecteerde acteurs uit de filmindustrie. Er wordt zelfs geclaimd dat Shah te weinig erkenning krijgt (awards) voor zijn werk, maar dat is niet de erkenning waar Shah naar op zoek is.

“Ik geef helemaal niks om awards”, zegt Shah. “En dit moet je niet censureren hé, maar printen,” vult hij aan.

Volgens Shah is het belangrijker om direct contact te hebben met de mensen die waardering uiten voor je werk. “De berichten van fans en mensen op straat die mij vertellen hoe erg zij genoten hebben van mijn personage(s) betekent veel meer voor mij dan een aantal awards.”

Geen illusies
Shah heeft geen illusies over zichzelf dat een film een hit wordt door zijn aanwezigheid. “Elke goede acteur kan een personage goed neerzetten, en zeker als het een goed scenario betreft.”

Volgens Shah is het niet juist om de mening van een rikshachauffeur te verwerpen en de mening van een schrijver serieus te nemen alleen omdat de laatstgenoemde zich in een bevoorrechte positie bevindt en zijn mening kan publiceren.

Acteurs worden nooit onthouden
Shah heeft ook nog een advies voor alle acteurs. “Verlang niet naar meer bekendheid of populariteit, maar probeer deel uit te maken van mooie, memorabele films. Dat is wat ik probeer. Acteurs worden nooit onthouden, maar hun films wel. Je mag dan misschien de beste acteur in de wereld zijn, maar mensen zullen jou vergeten, zodra ze jou films vergeten.”

Lees ook:“Ik wil graag met Shah Rukh en Hrithik werken”
Lees ook:Shiney Ahuja begint met een schone lei
Lees ook:Shah Rukh Khan en Priyanka Chopra presenteren de Zee Cine Awards
Lees ook:Ajay Devgn: “Over 30-40 jaar zijn mensen ons vergeten”
Lees ook:Anil Kapoor: Het succes in Hollywood en Bollywood (Deel 1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.