Mahesh Bhatt: “Nieuw talent is de toekomst van Bollywood”

Als er een regisseur is in Bollywood die er nooit voor terugdeinst om nieuw talent een kans te geven, dan is dat Mahesh Bhatt. Of het hier nu gaat om Anupam Kher in Saaransh, Rahul Roy in Aashiqui of meest recent Sunny Leone in Jism 2.

De filmmaker zegt dat hij geen risico’s ziet om te investeren in nieuw talent.

Het gaat om het idee
“Mijn point-of-view is dat nieuw talent de toekomst is van deze filmindustrie.”

“Films maken betekent ideeën bedenken en verkopen. Het is het idee dat verkoopt. En als wij een uniek idee kunnen verkopen dan zal dat positieve reacties opleveren, ongeacht de starcast van je film. En als je dat idee ook nog eens kunt combineren met geweldig getalenteerde nieuwkomers dan zal de film sowieso in de smaak vallen.”

Regisseurs
En het introduceren van nieuw talent beperkt zich niet alleen tot acteurs. Bhatt regisseerde ooit films als Arth, Dil Hai Ke Manta Nahin, Hum Hain Rahi Pyaar Ke en Zakhm, maar stopte in 1999 om de weg vrij te maken voor nieuwe regisseurs als Mohit Suri (Zeher).

“Iedere filmmaker heeft zijn eigen unieke stijl van regisseren. En voor het publiek is het eenvoudig om te wennen aan een bepaalde stijl, maar het is net zo eenvoudig om daar ook moe van te worden. De industrie ontwikkelt zich steeds sneller en wij hebben fris en jong talent nodig die meegaan en zich makkelijk kunnen aanpassen aan die veranderingen.”

Invloed op stijl van filmmaken
De 63-jarige producent van Vishesh Films is van mening dat jongeren nieuwe perspectieven en ideeën met zich meebrengen die de stijl van filmmaken op een goede wijze beïnvloeden.

“Jongeren van vandaag hebben frisse ideeën, technische know-how en ze brengen nieuwe perspectieven en ideeën met zich mee die je terug ziet in hun stijl van filmmaken. Dus is het van groot belang dat wij nieuwkomers meer mogelijkheden moeten bieden om hun ideeën te presenteren.”

Lees ook:Shah Rukh Khan maakt films voor MTV India
Lees ook:Mahesh Bhatt: “Film moet het huidige scenario weerspiegelen”
Lees ook:“Ik wil graag met Shah Rukh en Hrithik werken”
Lees ook:YRF jeugddivisie Y-Films start met 3 nieuwe films
Lees ook:Imran Khan tegen verhoging leeftijdsgrens alcohol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.