Preview : Raajneeti (4 juni 2010)

raajneeti 1Politieke machtsspelletjes, gespannen verhoudingen, de duistere kant van de politiek en bitter bevochten verkiezingen. Regisseur Prakash Jha beweert dat al deze elementen in zijn langverwachte politieke thriller Raajneeti te vinden zijn. Het publiek krijgt een kijkje achter de schermen van de politiek, schandalen en nog veel meer.

Raajneeti heeft in de hoofdrollen acteurs Naseeruddin Shah, Nana Patekar, Ajay Devgn, Manoj Bajpai, Ranbir Kapoor, Katrina Kaif en Sarah Thompson. Ook Arjun Rampal is te zien in een centrale rol in de film.

raajneeti5Verhaal
Rajneeti is het verhaal van een aggressieve verkiezingscampagne, waar geld, de macht en corruptie de aanvaarde normen zijn en waar verraad en manipulatie de orde van de dag zijn.

Politici hebben torenhoge ambities en een onverzadige drang naar meer macht. Als geen ander weten ze hoe macht te verkrijgen en welke offers daarvoor gemaakt moeten worden. Daarvoor moet wel het vertrouwen van miljoenen landgenoten gewonnen worden.

Wanneer de persoonlijke drama’s van de karakters in de film zichRaajneeti4 ontvouwen tegen de zanderige achtergrond van de politiek, worden liefde en vriendschap gebruikt als aas en relaties worden opgeofferd op het altaar van politieke richtlijnen.

De duisternis die over hun ziel valt, dreigt alles wat hen kostbaar is te onthullen.  Tot uiteindelijk, in het crescendo van het toenemend geweld, de lijn tussen goed en kwaad vervaagt, waardoor het onmogelijk is om helden te onderscheiden van schurken.

Raajneeti is het verhaal van de Indiase democratie, de lelijke kant daarvan en kijkt naar de politiek en daarbuiten.

raajneeti3Geen droge politiek
Raajneeti is geen droge politieke dramafilm. Met een lengte van ongeveer drie uur kan ik garanderen dat de kijkers tot het eind van de film vastgelijmd  aan de rand van hun stoel zullen zitten,” zei Jha. “Ik wil de mensen vermaken. Wij willen  erkend en beloond worden voor deze film. Ik heb geen intentie om te leren of prediken”, voegde hij eraan toe.

Raajneeti heeft verschillende betekenissen. Het gaat over de politieke mentaliteit en manipulaties. Het gaat om de overtuiging dat overwinning de enige optie is…tegen welke prijs dan ook”, zei Jha.

De film is geproduceerd door UTV voor ongeveer 21 miljoen dollar (Rs.98 crore), en wordt wereldwijd gedistribueerd door Prakash Jha Productions, Media en Walkwater UTV Motion Pictures, met meer dan 2100 prints over de hele wereld.

Lees ook:Raajneeti 2 is een feit
Lees ook:Raajneeti is uit! Prakash Jha is klaar voor zijn volgende film
Lees ook:EXCLUSIEF! Trailer: Chakravyuh (24 oktober 2012)
Lees ook:Ranbir’s moeder in Raajneeti is 30-jarige Nikhila
Lees ook:Rani Mukherjee en Vidya Balan in No One Killed Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.