Suraj Sharma genomineerd voor BAFTA’s Rising Star Award

Gisteravond werden in Amerika de Golden Globes uitgereikt. Voor de 70e keer  werden de prestigieuze beeldjes uitgereikt voor uitmuntendheid in film en televisie, in binnen- en buitenland, aan tv-makers, acteurs en andere betrokkenen.

Ook de film Life of Pi was genomineerd en wist van de drie nominaties een award (Beste Soundtrack) op haar naam te schrijven. Maar hier houdt het niet op. De film is tevens genomineerd door de BAFTA’s en de Oscars.
BAFTA
Life of Pi
is met haar negen nominaties samen met Les Misérables van regisseur Tom Hooper en Lincoln (10 nominaties) de grootste kanshebber voor de British Film Academy Awards van 2013, de Britse equivalent van de Oscars.

Ook de 19-jarige hoofdrolspeler Suraj Sharma maakt kans op deze prestigieuze award, want hij is namelijk de enige man op de shortlist van acteurs die meedingen naar een BAFTA in de categorie Rising Star. Sharma neemt het op tegen de actrices Juno Temple (The Dark Knight Rises), Andrea Riseborough (Disconnect), Alicia Vikander (Anna Karenina) en Elizabeth Olsen (Liberal Arts).

Eerdere winnaars waren James McAvoy, Eva Green, Shia LaBeouf en Kristen Stewart. De Rising Star Award is de enige publieksprijs tusen de vakprijzen. De winnaar wordt bekendgemaakt op 10 februari.

Oscars
De BAFTA’s vormen een belangrijke graadmeter in de aanloop naar de Oscars, waar Life of Pi maar liefst elf keer is genomineerd.

Acteur Irrfan Khan hoopt op het beste. “Ik ben blij dat de film zo vaak is genomineerd. 11 is een geluksgetal, dus laten we hopen dat het ons geluk brengt.” Ondanks dat India achter het net viste met hun inzending in de categorie van Beste Buitenlandse film mag India toch blij zijn met een Indiase bijdrage aan het belangrijkste filmevenement ter wereld.

Lees ook:Geen Oscar voor Rahman
Lees ook:Slumdog blijft favoriet voor awards
Lees ook:Slumdog blijft winnen
Lees ook:11 nominaties voor soundtrack Rockstar
Lees ook:Liar’s Dice is India’s inzending voor de Oscars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.