Infinite Love by A.R. Rahman

Oscarwinnaar A.R. Rahman heeft een nieuwe videoclip en single genaamd ‘Infinite Love’.

Het inspirerende lied en de bijbehorende korte film brengt een krachtige boodschap over hoe individuen een positieve verandering in de wereld kunnen bewerkstelligen door een sterke zuivere wil. Rahman brengt dit thema tot leven in een visueel verbluffende korte film waarin hij de hele wereld doorkruist.

Overeenkomsten en verschillen
“Met Infinite Love wilde ik alle grote facetten van het leven en de cultuur over de hele wereld laten zien, zodat wij de overeenkomsten kunnen vieren en de verschillen kunnen omarmen”, aldus AR Rahman.

“Deze korte film dient als een herinnering voor ons allemaal om open te staan voor veranderingen en de ongelooflijke manieren waarop we samen kunnen komen in de wereld.”

Magische reis
De video is geregisseerd door Paul Boyd (Lenny Kravitz, Sting), die voor de opnames in 20 dagen tijd vier verschillende landen bezocht. Van Amerika naar Jamaica, van India naar Hong Kong, de crew werkte samen met de lokale bevolking en acteurs om Rahman’s visie tot leven te brengen.

Met meer dan 200 mensen wereldwijd, drie maanden van CG visuele effecten en 30 uur aan beeldmateriaal, werd de video bewerkt tot een korte film die de magische reis in zeven minuten toont.

Echte mensen, echte emoties
“Ik was klaar voor de uitdaging Rahman’s visie tot leven te brengen op het scherm”, zegt regisseur Paul Boyd. “We waren het er allebei over eens dat wij, indien wij echte mensen, echte emoties, het contrast en de mensheid op beeld wilden vastleggen,  wel moesten afreizen naar al die landen. En zo begon een proces van een jaar. Wij zijn zeer blij met de manier waarop wij de verschillende culturen naar voren komen in de video.

Kinderen zijn de toekomst
Vanuit het perspectief van vier kinderen uit verschillende delen van de wereld, laat ‘Infinite Love’ zien dat kinderen de sleutel tot de toekomst zijn. De kinderen hebben interactie met een holografische planeet en beïnvloeden onbewust elkaars leven op een positieve manier wanneer de continenten van de aarde beginnen te verenigen in een omgekeerde Pangea.

Grenzen vervagen
Het thema van liefde verspreid zich over de continenten, waardoor grenzen vervagen en de wereld samenkomt in de vorm van een hart. De krachtige woorden van Rahman smelten op prachtige wijze samen met de levendige klank en kleurrijke beelden van elke cultuur.

Het nummer en de video Infinite Love zijn te downloaden via iTunes.

Lees ook:Video: Pure Magie – Het Beste uit Bollywood van A.R. Rahman
Lees ook:A.R. Rahman gaat op wereldtour
Lees ook:Video: Broken World (Salim-Sulaiman en Vishal Dadlani)
Lees ook:Componist A. R. Rahman bij Jay Leno
Lees ook:A.R. Rahman ontvangt eredoctoraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.