My Name is Khan in het Duits en Turks

my-name-is-khan10De nieuwe film van Shah Rukh Khan en Kajol, My Name is Khan, is een geweldig succes over de hele wereld. De film zag in elk land uitverkochte zalen en haalde een recordbedrag binnen in het weekend van zijn release. My Name is Khan zal binnenkort worden nagesynchroniseerd in het Duits en in het Turks.

Vijay Singh van Star Fox India bevestigde dit bericht. “We willen het publiek dat Bollywoodfilms bezoekt vergroten. Een typische Bollywoodfilm draait vaak niet langer dan twee weken in de landen buiten India. Op 12 februari werd My Name is Khan uitgebracht in maar liefst 45 landen. We zijn van plan om tussen maart en april de film in nog eens 25 landen uit te brengen. In april zal de film onder andere in de Poolse bioscopen verschijnen met Poolse ondertiteling.”

My Name is Khan wordt echter niet nagesynchroniseerd in het Arabisch of het Pools. ”Dit waren we eerder wel van plan, maar onze vertegenwoordigers van het Midden-Oosten vertelden ons dat het publiek in die landen de Bollywoodfilms liever in het Hindi bekijkt.”Volgens Singh is Bollywood ook voor het Poolse publiek geen vreemde filmindustrie meer. Dus ook daar is gekozen om de film te ondertitelen.

“Als we echt een groter publiek willen bereiken dan moeten we de film in het Turks en Duits nasynchroniseren. De Hindi films hebben veel fans in Duitsland en Turkije zendt de films ook nagesynchroniseerd uit op de televisie. De details worden nog uitgewerkt.” Deze versies zullen uitgebracht worden na de afloop van het Berlijn Film Festival.  

Singh zegt dat het hoofdkantoor van Fox in LA de vooruitgang van MNIK op de voet volgt. “In Engeland hebben we het hoogste aantal prints uitgebracht. We werkten nauw samen met Karan Johar en hebben daarna de film promoot. Daarbij hebben we rekening gehouden met de culturele eisen van de specifieke landen.”

Alle distributiekanalen van Fox hebben hun steentje hieraan bijgedragen. We zien de internationale markt niet als een spill-over van de Indiase markt. We hopen de film in elke markt neer te kunnen zetten, maar rekening houdend met de specifieke kenmerken van een land”, aldus Singh.

Lees ook:Ek Tha Tiger vanaf 20 april in de Japanse bioscopen
Lees ook:Housefull maakt plaats voor Kites
Lees ook:“Indiase cinema heeft het westen veel te bieden”
Lees ook:Breaking News: Fox Star Studio’s bevestigt releasedatum My Name is Khan
Lees ook:“Agent Vinod heeft de potentie om 100 crore aan inkomsten te genereren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.