Bombay Talkies – eerbetoon aan 100 jaar Indiase Cinema

100 jaar geleden was het regisseur Dadasaheb Phalke die de eerste Indiase film, Raja Harishchandra, uitbracht. Wie had in die tijd ooit kunnen bedenken dat cinema zo’n grote rol zou spelen in India en de wereld?

Op 3 mei 2013 wordt het 100-jarig bestaan natuurlijk uitgebreid gevierd met onder andere het speciale filmproject Bombay Talkies.

Op dit moment werken vier filmmakers elk aan een korte film van ongeveer 20 minuten waarin ieder een verhaal vertelt over welke rol film en cinema hebben gespeeld in hun leven en hoe dit medium anderen heeft geïnspireerd.

Karan Johar
Een van deze filmmakers is Karan Johar. Hij vertelt het verhaal van een filmmaker die de liefde ‘verkoopt’ met zijn films, uiteraard gebaseerd op zijn eigen leven. De film, met in de hoofdrollen Rani Mukherjee, Randeep Hooda en Saqib Saleem wordt momenteel opgenomen in Mumbai.

Zoya Akhtar
Ook Zoya Akhtar (Luck By Chance, Zindagi Na Milegi Dobara) maakt deel uit van dit ambitieuze project. Haar korte film vertelt hoe cinema het leven van een meisje uit Indore, gespeeld door Katrina Kaif, beïnvloed en compleet veranderd.

Anurag Kashyap
Regisseur Anurag Kashyap (Dev D, Gangs of Wasseypur) werkt met acteur Amitabh Bachchan aan een verhaal over een fan en zijn obsessie met filmsterren.

Dibakar Banerjee
Dibakar Banerjee’s (Shanghai, Khosla Ka Ghosla) is gebaseerd op het de korte film Patol Babu Film Star van regisseur Satyajit Ray. Het is het emotionele verhaal over de band tussen een vader en een zoon. Banerjee heeft voor zijn versie, met de werktitel Star, de setting veranderd. Ray’s film ging over een Bengaalse familie, die van Banerjee gaat over een Marathi familie.

Producent Ashi Duha: “Wij werken momenteel aan het korte verhaal van Ray. De film heeft in de hoofdrollen Nawazuddin Siddique en Sadashiv Amrapurkar en maakt deel uit van het project Bombay Talkies.”

Bombay Talkies, een eerbetoon aan 100 jaar Indiase Cinema, staat gepland voor een release op 3 mei.

Lees ook:25 zangers en zangeressen voor Bombay Talkies
Lees ook:Trailer: Bombay Velvet (15 mei 2015)
Lees ook:First look: Student of the Year (2011)
Lees ook:Speciaal lied als eerbetoon aan Amitabh Bachchan
Lees ook:Hrithik Roshan stapt uit Shuddhi

0 reacties op “Bombay Talkies – eerbetoon aan 100 jaar Indiase Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.