Trailer: The World Before Her – een must watch documentaire

The-World-Before-Her-PosterThe World Before Her levert provocerend portret van India en haar huidige culturele conflicten tijdens een belangrijke overgangsperiode in de moderne geschiedenis van het land.

Ook in de 21e eeuw is het voor een meisje met Indiase roots niet makkelijk. Er wordt zowel in India als daarbuiten nog altijd onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes…of het nu uitgaan betreft of het huwelijk…verschil moet er wezen.

In India gaan ze nog een stuk verder, want zoiets simpels als respect is ook vandaag de dag ver te zoeken. Als vrouw voer je altijd een strijd. Universeel gezien is verandering de enige constante…Als Indiaas meisje is de strijd vrijwel altijd constant. Maar langzaamaan komt daar verandering in. Tegenwoordig hebben ook vrouwen de mogelijkheid om hun mening te uiten. Daar gaat deze documentaire over.

Preview
Documentairemaker en regisseur Nisha Pahuja houdt zich afzijdig van vooroordelen en presenteert feiten op een toegankelijke en plezierige manier. De documentaire neemt een kijkje in twee extreem verschillende werelden en bekijkt hoe de meisjes dit leven ervaren.

De documentaire toont de tweedeling van India, waar traditionele en westerse invloeden lijnrecht tegenover elkaar worden gezet. Kunnen deze wel naast elkaar bestaan?

Na het bekijken van de documentaire zei een van de bezoekers: “Deze documentaire zal een reactie in je oproepen, waardoor je je eigen ervaringen wilt delen en waar ideeën en overtuigingen van mensen worden uitgedaagd. Deze film zal zorgen voor een dialoog die wij met zijn allen moeten aangaan.”

Bekijk de trailer van Nisha Pahuja krachtige documentaire The World Before Her.

Lees ook:Documentaire: India’s Daughter
Lees ook:SRK maakt documentaire over Mughal-E-Azam
Lees ook:Preview: Pyaar Impossible (8 januari 2010)
Lees ook:Trailer: Vicky Donor (20 april 2012)
Lees ook:Documentaire: De Bollywood Revolutie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.