Rahul Bose: “Films kunnen de maatschappij niet veranderen”

Acteur en sociaal activist is van mening dat films de samenleving niet kunnen veranderen, maar het kan inzicht verwerven en verstandige mensen ‘verstandiger’ maken.

“Films hebben een kleine impact op de maatschappij. Dat kan negatief zijn, maar ook positief. Maar de impact is minimaal. Maar ik geloof tegelijkertijd ook dat de films verstandige mensen nog verstandiger kan maken en dat gevoel van mededogen zal je een beter mens maken”, aldus Bose.

De acteur die bekend staat om zijn acteerprestaties in de films English August en Mr. and Mrs. Iyer was in Chennai voor een campagne. “Ik ben van nature een activist en ik voel het vanuit mijn hart. Als je iets kan doen waarmee je iets kan veranderen in de maatschappij, doe het dan vanuit je hart en niet vanuit je hersens. Voor mij zijn problemen zoals gelijke rechten voor mannen en vrouwen, gemeenschappelijke harmonie, klimaatverandering en de rechten voor het kind de hoogste prioriteit.”

Vind je dat een acteur met politiek te maken moet hebben? “Iedereen heeft te maken met politiek. Politiek speelt een ontzettende grote rol in ons leven. Wat wij dragen, waar wij heengaan, wie je ontmoet… alles komt tot stand door een bepaalde politiek.”

De acteur zegt ook dat hij open staat om te acteren in welke taal dan ook. “Dat is gewoon een kwestie van een goed script. Wanneer een goed script, regisseur en film crew present is dan beperk ik mezelf niet alleen tot de Hindi of Bengali Cinema. Ik sta ook open voor Tamil en Italiaanse films”, aldus Rahul Bose.

Lees ook:Krijgt Oh My God een vervolg?
Lees ook:Publiek verantwoordelijk voor verandering in Bollywood
Lees ook:Recensie: Kick (25 juli 2014)
Lees ook:Anil Kapoor: Sonam Kapoor gaat naar Hollywood
Lees ook:Mahesh Bhatt: “Film moet het huidige scenario weerspiegelen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.