Sukhwinder Singh: “Middelmatige componisten verschuilen zich achter itemsongs”

Sukhwinder Singh, bekend van de hits Chak De India, Chaiyya Chaiyya, Jai Ho, Ramta Jogi, Layi Ve Na Gaye en vele anderen, is een trendsetter.

Zijn stemgeluid is uniek en de meeste nummers worden altijd grote hits. Of we het nu hebben over Thodi Si Jo Pi Li Hai (Department), Hum Ayein Hai UP Bihar Lootne (Kya Super Kool Hai Hum) of Nach Le (Bol Bachchan).

De zanger sprak recent over de remakes van klassiekers, gebrek aan creativiteit en itemsongs.


Singh is trots op de bovengenoemde nummers. Hij hoopt dat er in de toekomst nog veel meer van dit soort nummers worden gecomponeerd, maar is tevens zeer kritisch over het werk van componisten.

Over remakes van klassiekers
“Er moeten meer van dergelijke nummers worden gemaakt, want hiermee brengen we de oude melodieën weer terug in onze muziek. Bollywoodmuziek spreekt internationaal een zeer groot publiek aan en met dergelijke nummers kunnen we onze oude klassiekers, die vol melodie en gevoel zaten, aan een groter publiek presenteren.”

Hij voegt toe dat dit geen makkelijke taak is. Volgens de zanger kunnen alleen de componisten die echt talent hebben dergelijke nummers nieuw leven inblazen. “Alleen echt talent kan deze taak op zich nemen, anders klinkt het puur als lompe kopie.”

Over gebrek aan creativiteit
Singh werkt momenteel zelf aan een nieuw concept waarmee hij RD Burman nummers hoopt te doen herleven.  De 41-jarige zanger is van mening dat er vandaag de dag weinig creativiteit is binnen de industrie. Hierdoor ontstaat de noodzaak om terug te grijpen naar de klassiekers.

“Ik kan niet voor iedereen spreken, maar er is zeker een gebrek aan creativiteit binnen de muziekindustrie. Veel componisten moeten het hebben van hun PR-vaardigheden. Zij produceren slechts middelmatige muziek. Het is niet makkelijk om kwalitatief goede muziek te componeren, zoals vroeger werd gedaan.”

Over uniek stemgeluid
De zanger, die bekend staat om zijn unieke stemgeluid, is van mening dat zangers vandaag de dag teveel experimenteren met hun stem. “We hebben geen echte unieke stemmen meer in onze industrie. Wanneer ik zing, probeer ik mijn stem te behouden en het nummer mijn stijl mee te geven. Ik verander nooit de kwaliteit van mijn stem, iets wat ik steeds vaker zie gebeuren.”

Over itemsongs
Geen enkele film is vandaag de dag nog compleet zonder itemsong. Singh vindt deze trend helemaal niets en zegt erbij dat sommige nummers zelfs totaal ongepast zijn.

Hij is van mening dat dergelijke nummers vaak worden gemaakt door middelmatige componisten. “Veel componisten claimen dat ze dergelijke nummers creëren omdat het publiek het leuk vindt. Maar dat is echter alleen een excuus om hun middelmatigheid te verbergen.”

Hij voegt toe: “Ons melodieuze verleden heeft herhaaldelijk bewezen dat melodie bepalend is. Daar moeten we weer naartoe. Vandaag de dag zitten de nummers vol met scheldwoorden en seksuele toespelingen.”

“Het is waar dat cinema een weerspiegeling is van de maatschappij, maar er is altijd wel een bepaalde manier waarop je dit kunt doen en daarbij maakt het niet uit of je nu op het witte doek te zien bent of op het podium staat.”

Lees ook:Er is er één jarig…..
Lees ook:Video: Acoustic Singh beter dan Bollywood zanger Arijit Singh?
Lees ook:Na Agent Vinod ook Housefull 2 aangeklaagd wegens plagiaat
Lees ook:Video: Bekijk de Arabische versie van het romantische nummer Gerua
Lees ook:Week Special: Harde uitspraken Shailendra Singh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.