Fox Star verwerft wereldwijde rechten Indiase Film

Na het wereldwijde succes van de Engels- Indiase film Slumdog Millionaire heeft Fox Star nu opnieuw een grote slag geslagen op de Indiase filmmarkt. Fox Studio’s heeft namelijk de wereldwijde marketing- en distributierechten weten te bemachtigen van een van de grootste producties in het afgelopen jaar, My Name is Khan. Deze film is een co-productie tussen Dharma Productions en Red Chillies Entertainment.

Terwijl Fox Star de markting en distributie in India zal verzorgen, zal Fox Searchlight Pictures de film in Amerika uitbrengen en 20th Century Fox Internationaal de distributie buiten India en Amerika gaan verzorgen.

Fox is nu in het bezit van alle rechten, inclusief satelliet, home video’s en de muziekrechten van My Name is Khan.

 ”Voor ons was het belangrijk om een partner te vinden die dezelfde visie heeft en die de bekwaamheid in huis heeft om de Indiase Cinema op verschillende internationale markten aan te bieden. Deze film gaat in wezen over menselijke emoties die relevant zullen zijn voor veel mensen. En ik ben blij dat mensen die niet bekend zijn met de Indiase Cinema nu een kans zullen krijgen om te zien wat wij de wereld te bieden hebben,” aldus regisseur en producent Karan Johar.

Acteur Shahrukh Khan voegde daaraan het volgende toe; “Dit is een van de meeste belangrijke films die ik in mijn carrière heb gedaan. Ik hoop dat ik niet faal als acteur en co-producent.”

Hoewel Sony en Warner Bros eerder de Indiase markt probeerden te veroveren met  respectievelijk Saawaariya en Chandi Chowk to China en faalden, is Fox overtuigd van hun succes.

Khan is de meest succesvolle acteur binnen en buiten India en niet alleen onder het Indiase publiek. En Fox is zich hier heel bewust van. Hij is een van de eerste die de Indiase Cinema buiten India meer bekendheid en gezicht heeft gegeven. ”Karan Johar en Shahrukh Khan zijn het meest succesvolle duo in Bollywood en we zijn erg blij dat wij met ze kunnen samenwerken. De relatie zal ons verder helpen om de aanwezigheid van Fox Star Studio’s in India te laten blijken en het creëert mogelijkheden om onze marketing – en distributiewijze te demonstreren.,”aldus Vijay Singh van Fox Star Studios.

My Name is Khan is de meest verwachte film met twee van de meest getalenteerde acteurs uit India, Shahrukh Khan en Kajol. Hij staat gepland voor een release volgend jaar februari.

Lees ook:“Indiase cinema heeft het westen veel te bieden”
Lees ook:Exclusieve Foto’s My Name is Khan
Lees ook:PERSBERICHT: Ziggo breidt Hindi-pakket uit
Lees ook:Breaking News: Fox Star Studio’s bevestigt releasedatum My Name is Khan
Lees ook:Taste India Festival brengt SRK én Arjun Rampal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.