Discover Khan, Shah Rukh Khan

my-name-is-khan-pressmeet-shahrukh-khan-03Op vrijdag 19 februari zal op het kanaal Discovery een programma van een uur worden uitgezonden over Shah Rukh Khan en zijn inspirerende succesverhaal.

Deze special wordt uitgezonden in het kader van een tiendelige serie die op 26 februari van start zal gaan. Hierin wordt Khan’s onverzadigde ambitie geshowcased en zijn transformatie naar icoon in de Indiase Cinema.

Succesvol en hoe?
Aan het woord komen sociale antropologen, filmmakers, studenten, recensenten en lifestyle-journalisten die elk detail bespreken, over waarom de consument Shah Rukh Khan ziet voor wie hij is en wat hem zo ‘echt’ maakt. Er wordt gesproken over zijn leven als acteur, innovatieve ondernemer, zijn status als icoon en ideale familieman.

Khan is afkomstig uit de middenklasse van India, maar zijn immens succes heeft ervoor gezorgd dat hij een ‘posterboy’ is geworden voor meerdere generaties.

srk_1Nationaal Icoon
Daarnaast zal in dit programma verder worden ingegaan op hoe zijn onverzadigde ambitie, gecombineerd met de algemene sociaal-politieke veranderingen van de afgelopen twee deccenia en de globalisering van het land, hem transformeerde tot nationaal icoon.

Rahul Johri van Discovery Asian-Pacific vindt dat het publiek het succesverhaal achter deze icoon moet kennen. “Het wordt tijd dat we kijken naar het begin, de groei en de impact van één van de grootste succesverhalen in het hedendaagse India-Shah Rukh Khan.”

Living with a Superstar
De producenten van deze serie zijn Blue Mango Films and Red Chillies Idiot Box. Hetzelfde duo produceerden de documentaire Living with a Superstar die op 26 februari van start gaat op de zeMNIKnder Discovery Travel and Living.

Dit is dé duurste show ooit gemaakt door Indiase producenten. De serie is een verslag van anderhalf jaar uit het leven van Shah Rukh Khan. Khan werd overal op de voet gevolgd door een cameraploeg. De serie begint bij de Indian Premiere League (IPL) in Zuid-Afrika. “Daarna gaan we met het gezin Khan op vakantie naar London, wordt er gekeken naar zijn relatie met zijn vrouw Gauri en de kinderen, zijn we op de set van My Name is Khan en krijgen we te zien hoe Mannat er van binnen uitziet”, aldus een medewerker van Red Chillies.  

08_05_2009_102_002_009Volgens het team was het een unieke ervaring om Khan 24/7 te volgen. “Het is een moeilijk, maar uniek process omdat je veel moet vastleggen. Er gebeurt zoveel om hem heen. Zijn interacties met zijn fans en hij is ambassadeur van diverse producten. Daarnaast is hij ook acteur en heeft hij een gezin”, aldus een medewerker.

Korte biografie
Shah Rukh Khan wordt geboren op 2 november 1965. Hij begint zijn carriére in 1988 op televisie in de series Fauji en Circus. Zijn debuut op het witte doek komt echter pas in 1992 met Deewana. Hiervoor ontvangt hij de award voor Beste Debutant. Daarna volgen vele successen zoals Darr, Baazigar en Dilwale Dulhania Le Jayenge. Sindsdien is er geen weg meer terug en Khan is uitgegroeid tot de bekendste acteur van de afgelopen twee deccenia. Hits van de afgelopen jaren zijn onder andere: Chak De India, Don, Om Shanti Om, Rab Ne Bana Di Jodi en recentelijk My Name Is Khan.

Lees ook:Deel 1:Living with a Superstar – Op vakantie met Khan
Lees ook:Deel 4: Living with a Superstar – Khan Incorporate
Lees ook:Deel 9: Living with a Superstar: “Geen methodacting voor mij”
Lees ook:Deel 2: Living with a Superstar – Naar het werk met Khan
Lees ook:Deel 8: Living with a Superstar: Het team achter Shah Rukh Khan

Eén reactie op “Discover Khan, Shah Rukh Khan

  1. LVOE

    My name is khan MOET je écht zien!
    het is zó een mooie film, het overtreft gewoon alles..

    xxx

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.