Zuid-Indiase Film Associatie dreigt met Bollywood-boycot

2010-iifaDe druk op Bollywood om IIFA dit jaar over te slaan neemt toe. Zuid-Indiase acteurs hebben een beroep gedaan op hun Bollywood collega’s en hopen dat de acteurs en actrices IIFA 2010 niet zullen bijwonen als uiting van solidariteit voor de Srilankaanse Tamils.

De Zuid-Indiase Film Associatie heeft ook gedreigd met een boycot van alle Bollywoodsterren die wel zullen verschijnen voor het evenement. Zij gaf een duidelijke waarschuwing voor de Bollywood sterren, “Boycot de IIFA Awards in Colombo of bereid je voor op de gevolgen.” 

Sterren boycot
De Film Associatie heeft besloten dat zij geen films zullen draaien van sterren die ervoor kiezen om de IIFA Awards bij te wonen. Daarnaast zullen zij niet samenwerken met regisseurs of technici van Hindi films. Volgens de associatie is het nog niet te laat om het evenement uit te stellen en te verschuiven naar een ander land.

De voorzitter van de Zuid-Indiase film associatie: “Hoewel de etnische oorlog voorbij is, probeert de regering van Sri Lanka een beeld van het land naar buiten te brengen alsof de rust is teruggekeerd en India hierheen is gekomen om het evenement te houden”, aldus L. Suresh. 

Bedachtzaam
Maar de associatie is bedachtzaam naar de sterren die contractuele verplichtingen moeten uit te voeren. Actrice Khushbu is van mening dat degenen die worden begrensd door de opdracht, niet in de problemen komen door het overslaan van de prijsuitreiking. “Maar mensen die uitgenodigd zijn, kunnen de uitnodiging afslaan,” zegt ze.

Wie is aanwezig en afwezig?
Acteur en regisseur Kamal Haasan heeft aangedrongen op een verandering van lokatie, terwijl regisseur Mani Ratnam al heeft aangekondigd dat hij niet aanwezig zal zijn, omdat zijn film Raavan nog in de post-productionele fase zit. 

Hoewel Abhishek Bachchan en vrouw Aishwariya Rai Bachchan eerder aangaven IIFA 2010 over te slaan, zijn andere sterren ondanks alle dreigingen toch aanwezig:  Lara Dutta, Boman Irani en Riteish Deshmukh zijn al in Sri Lanka samen met Vivek Oberoi en tennisser Mahesh Bhupathi.

Ook worden Kareena Kapoor en Saif Ali Khan verwacht, net als Priyanka Chopra en Ranbir Kapoor. Salman Khan is de ambassadeur voor het sociale initiatief van IIFA en Hrithik Roshan is altijd wel aanwezig.

Het lijkt erop dat de show gewoon doorgaat.

Lees ook:“Boycot Bollywoodacteurs gaat door”
Lees ook:“IIFA in Colombo gaat door”
Lees ook:Korea wil IIFA 2010 organiseren
Lees ook:“We zullen Big B missen”
Lees ook:Shahid Kapoor presenteert IIFA Awards 2012

0 reacties op “Zuid-Indiase Film Associatie dreigt met Bollywood-boycot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.