Salman Khan haat ‘Bollywood’

Amitabh Bachchan en Shah Rukh Khan spreken al jaren hun afschuw uit over de term Bollywood. In 2009 en 2010 doet ook acteur Aamir Khan een stevig potje mee.

En nu is de derde Khan opgestaan om zijn mening over Bollywood te verkondigen: “Ik haat de term Bollywood, walgelijk.” Maar dat niet alleen. Deze Khan heeft ook een nieuwe naam bedacht voor de filmindustrie.

Bollywood
De term Bollywood is de naam voor de Hindi filmindustrie in Mumbai en wordt vaak ten onrechte gebruikt om te verwijzen naar het geheel van Indiase Cinema.

“Bollywood is bedacht vanuit de term Hollywood. Dat is niet de naam van onze filmindustrie. Ik weet niet wie deze belachelijke naam heeft bedacht en nu zit het vastgeroest in het hoofd van het publiek”, zegt Khan.

De acteur doet op de microblogsite een aantal suggesties voor nieuwe namen. “Eén van de eerste producties was getiteld Bombay Talkies. Noem het Mumbai Talkies van mijn part. Noem het iets, maar geen Bollywood.

HiFi
Hierna stelde hij voor om de filmindustrie HiFi te noemen. HiFi? En ik hoor je al denken… wat mag dat betekenen? HiFi is Khan’s afkorting voor Hindi-Filmindustrie.

Deze suggestie kreeg vrijwel meteen de steun van zijn collega Riteish Deshmukh. “Ik ben het volledig eens met de term HiFi in plaats van Bollywood”, aldus Deshmukh.

Wat vind jij van de term HiFi?

Lees ook:Imran Khan en Priyanka Chopra samen in Milan Talkies
Lees ook:Introducing Riaan Riteish Deshmukh
Lees ook:25 zangers en zangeressen voor Bombay Talkies
Lees ook:Speciaal lied als eerbetoon aan Amitabh Bachchan
Lees ook:Vader Riteish Deshmukh overleden

3 reacties op “Salman Khan haat ‘Bollywood’

  1. Jane

    Waar mensen zich tegenwoordig allemaal wel niet druk om maken zeg!
    Help arme mensen die deze aandacht hard nodig hebben, maar alsjeblieft ga je tijd niet verspillen in de onzinnige dingen.
    Deze man heeft genoeg geld.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Aristacrima

      Finally someone who makes sense

        /   Beantwoorden  / 
  2. Malika

    Dit slaat echt nergens op. BOEIEND! Ik ben tevreden met het woord ‘Bollywood’ en al was ik dat niet, dan zou ik niet moeilijk gaan doen en mijn tijd verdoen met nieuwe namen verzinnen :s

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.