Bipasha Basu onder vuur

Actrice Bipasha Basu is onder vuur komen te liggen vanwege een foto die zij plaatste op de microblogsite Twitter. Hierop is te zien hoe twee meiden gebukt zitten om de schoenen van de actrice te veteren. Dit zorgde voor veel verontwaardiging bij velen Indiërs over de wereld .

De actrice twitterde: ”Ik moet echt leren om mijn veters te strikken! Ik schaam me ervoor dat ik het niet kan! Geen geduld .. grrrrr! Maar echt waar, ik ben niet verwend! Ik ga het binnenkort leren,” en daarbij plaatste ze de bovenstaande foto.

Reacties op de foto
De tweet verspreide zich als een vuur en voor ze het wist werd actrice beschuldigd van kinderarbeid. ”Bipasha moet worden gearresteerd voor deze daad. Pas dan zullen filmstudio’s  kinderarbeid niet toestaan”, schreef één van de volgers. Een andere tweet: “Schandelijk hoor Bips – Ik kan niet geloven dat je dom genoeg bent om deze foto op Twitter te zetten!”

Basu wist niet hoe snel ze de tweet moest verwijderen, maar vergat echter om de foto te wissen. De foto werd pas op een later tijdstip gewist, maar het kwaad was al geschied en de media zaten er bovenop.

Basu twitterde later: “Nou, de mensen die mij op de foto helpen zijn een vriendin en een zusje. Wij helpen elkaar vaker met dit soort dingen! Het spijt mij als ik iemands gevoelens heb gekwetst!”

De opmerking over haar zusje riep eveneens vragen op bij haar volgers. Basu heeft twee volwassen zusters, Bijoyeeta is getrouwd en heeft een kind, terwijl Bidisha in het buitenland studeert.  

Ernstige gevolgen…
Het plaatsen van de foto kan ernstige gevolgen hebben voor de 32-jarige actrice. De Indiase wet op kinderarbeid zegt dat overtreders één tot 12 maanden gevangenisstraf opgelegd kunnen krijgen. Volgens artikel 24 van de Indiase grondwet: “Geen enkel kind onder de leeftijd van 14 jaar jaar mag worden ingezet om te werken.”

Een tijdje terug was ook Paris Hilton betrokken bij een soortgelijke situatie toen ze een foto op Twitter plaatste waarop te zien was hoe een jong meisje haar benen masseerde. Nadat een oproer was ontstaan verontschuldigde ze zich.

Basu’s verklaring
“De foto is bij mij thuis genomen. De laarzen zitten moeilijk in elkaar en dus besloten mijn zus en mijn vriendin mij te helpen en ik vond het er verdomd grappig uitzien en nam de foto als een grap! Helpen wij meiden elkaar niet met kleding, haar, make-up etc als we ergens naartoe gaan? Is dat iets nieuws? Een foto die in goede humor is gemaakt wordt door mensen gelabeld als ‘kinderarbeid’. Dat is gewoon ongelooflijk. Even voor de duidelijkheid: geen van de meiden op de foto is kind. En ’kinderarbeid’ is een ernstig probleem dat niet in een dergelijke lichte connotatie kan worden gebruikt. Ik zou willen dat degenen die hier een dergelijke furore van hebben gemaakt en onmiddelijke reageerde, eigenlijk werkelijk iets zouden doen tegen kinderarbeid.”

Basu was gezien in Delhi voor een evenement. Toen gevraagd werd naar de Twitter-controversie, zei ze het volgende:”Ik denk dat je mijn posts op Twitter moet lezen. Het is geen kinderarbeid, dat is alles wat erover kwijt wil.”

Lees ook:Shilpa Shetty: “Dat is niet mijn zoon”
Lees ook:Twinkle Khanna op Twitter
Lees ook:Kareena Kapoor krijgt rijverbod van Shah Rukh Khan
Lees ook:Rohan Sippy is vader geworden
Lees ook:Huwelijk geen prioriteit voor John en Bipasha

3 reacties op “Bipasha Basu onder vuur

  1. Lauren

    Najaaa kijk waar bollywood naar toe gaat! Het gaat niet meer over de goede films en leuke acteurs. Nee,volgens mij worden er zoveel flops gemaakt dat mensen zich gaan vervelen en ze maar hun tijd in deze dingen gaan besteden. Denk niet dat Bipasha dit express doet hoor. Als het haar zusjes is. Ik bedoel sorry hoor, iedereen laat zijn zusje/broertje/neefje/nichtje enz. wel eens bijvoorbeeld een tas of pen halen? Dan laat je een kind toch ook werken? Kinderen in India worden veel erger mishandeld ze moeten eens daarop gaan letten en niet op dit.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Aryan

    `Ben er mee eens.

    Gaat helemaal nergens over.. Kinderarbeid? Die mensen op Twitter hebben ook geen leven. meschien hebben ze alleen maar een onderwerp nodig om over te kunnen zeuren.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Malika

    Pff.. ze geven echt overal een eigen draai aan. Het slaat weer helemaal nergens op :S
    Zielige mensen op Twitter :s

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.