Imran Khan tegen verhoging leeftijdsgrens alcohol

Zoals je vorige week op Bollywood Blog hebt kunnen lezen is de staat Maharastra bezig met een nieuw wetsvoorstel. Zij willen de leeftijdsgrens voor alcoholconsumptie verhogen naar 25 jaar. Belachelijk? Je bent niet de enige die zo denkt.

Ook Bollywoodacteurs reageerden geschokt en verbaasd en noemden het wetsvoorstel ‘bizar’, ‘dom’ en ‘pure onzin’. Ook acteur Imran Khan vindt het wetsvoorstel onzin. De acteur is bezig om een petitie op te stellen en deze te presenteren aan de provinciale overheid.

Petitie opstellen
“Ik ben echt geschrokken van het feit dat de provinciale overheid de jongeren van vandaag ziet als een stelletje losgeslagen idioten. Ik ben momenteel in overleg met mijn juridisch team en van plan om een petitie op te stellen tegen de nieuwe verordening,” zegt Khan.

De 28-jarige acteur voegt toe dat hij hiermee de mening van een meerderheid van de jongeren verkondigd. Khan zegt dat de Indiase jongeren niet zo onverantwoord als de oude generatie denkt. “Ze kunnen niet als vanzelfsprekend worden beschouwd.”

Belachelijk
Volgens Khan is meer dan 60% van de bevolking onder de 25 jaar. “Wanneer men het recht heeft om te stemmen op 18-jarige leeftijd en een regering mag kiezen, en op 21-jarige leeftijd oud genoeg is om te trouwen en kinderen te krijgen…, klinkt het dan niet werkelijk belachelijk om alcoholische dranken te verbieden voor mensen onder de leeftijd van 25 jaar?”

Geen voorstander van alcohol
Door deze stap te nemen is het niet zo dat de acteur nu een voorstander is van het drinken van alcohol. “Ik ben geen drinker en zal alcoholconsumptie zeker niet aanmoedigen, maar iedereen heeft het recht om te kiezen en dat is de reden waarom ik heb besloten om deze stap te nemen. Ik ben van mening dat dit niet aan de jeugd zou moeten worden opgelegd. Regelgeving als deze maakt dat de jeugd juist de wet zal overtreden.”

Oneerlijk
“De kwestie wordt besproken op alle sociale netwerksites en het merendeel van de jongeren heeft het gevoel dat de overheid hen oneerlijk behandeld. Het is oneerlijk om te verwachten dat jongeren tot hun 25e moeten wachten totdat ze de vrijheid van keuze met betrekking tot iemands levensstijl kunnen uitoefenen.”

Lees ook:Bollywood reageert op wetsvoorstel: alcohol pas vanaf 25 jaar
Lees ook:Tweets van zanger Abhijeet Bhattacharya en sieradenontwerpster Farah Khan Ali ongevoelig
Lees ook:Bollywood acteur Sanjay Dutt vrijgelaten uit de gevangenis
Lees ook:Happy Independence Day India!
Lees ook:Happy Birthday Salman Khan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.