“Itemsongs geen probleem, maar situatie moet bepalend zijn”

Actrices Shabana Azmi en Parineeti Chopra gaven tijdens de boekpresentatie van Mother Maiden Mistress hun visie op de rol van de vrouw en itemsongs in Bollywood.

Situatie bepaald of itemsong nodig is
Itemsongs lijken vandaag de dag wel een trend te zijn in Bollywood. Er is bijna geen enkele film dat geen itemsong heeft.

Azmi, die bekend staat om haar vertolking van sterke rollen, zegt dat ze geen problemen heeft met itemsongs in films, maar de situatie waar zo’n song kan plaatsvinden moet er wel zijn. Het moet niet uit de lucht komen vallen.

“Ik heb minder problemen met een itemsong dan met vrouwen die aan de voeten van hun man vallen. Itemsongs zullen er altijd wel zijn, maar wat belangrijk is, maar de situatie bepaald of een dergelijk nummer nodig is.”

Beedi
Ze geeft direct een voorbeeld. “Neem het nummer Beedi uit de film Omkara. Deze was fantastisch. Het barstte van de robuuste energie. Ik ben er tegen wanneer vrouwen zich in zo’n nummer overgeven aan mannen.”

Parineeti Chopra deelt deze visie. “Het nummer Jhalla Walla uit mijn film Ishaqzaade is ook een itemnummer. Ik zeg absoluut niet dat we moeten stoppen met itemsongs…ik hoop alleen dat er over 5 jaar geen nutteloze itemsongs zijn.”

De rol van de vrouw
Beide actrices spraken verder over de enorme groei van vrouwelijke personages binnen de Hindifilms. “De vrouw heeft zich enorm ontwikkeld, maar het kan altijd beter. Cinema weerspiegelt de samenleving en daarom zien we vandaag de dag werkende vrouwen in films verschijnen. Dat is een goede ontwikkeling”, aldus Azmi.

Chopra onderschrijft deze ontwikkeling. “Er is verandering. Er zijn nu meer schrijvers, regisseurs en producenten die bereid zijn om ook alleen rollen voor vrouwen te schrijven.”

Discussie
Wat vind jij van de ontwikkeling van de vrouw binnen Bollywood?

Lees ook:Sunidhi Chauhan: “Itemsongs zijn belangrijker geworden”
Lees ook:Actrices uit Bollywood – Shabana Azmi
Lees ook:Katrina Kaif’s eerste officiele itemsong
Lees ook:Itemgirl Maryam Zakaria
Lees ook:Teaser Video: Babli Badmaash (Shootout at Wadala)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.