A.R. Rahman geeft Olympische Spelen Bollywoodtintje

Na het EK-voetbal maken we ons alweer op voor het volgende grote sportevenement van het jaar: de Olympische Spelen.

Dit jaar krijgt de openingsceremonie van het evenement een speciaal Bollywoodflavour, verzorgd door niemand minder dan Oscar-winnaar A.R. Rahman.

Samen met regisseur Danny Boyle componeerde de Indiase Mozart een speciaal nummer voor de Olympische Spelen. Het nummer is onderdeel van een medley dat tijdens de openingsceremonie op 27 juli zal worden gedraaid.

Punjabi track
“Het is een track in het Punjabi waarmee we de Indiase invloeden in Engeland benadrukken, gemaakt naar de creatieve wensen van Danny Boyle. Het nummer is onderdeel van een medley van de openingsceremonie van de Olympische Spelen”, aldus Rahman op Twitter.

Ook Rahman’s woordvoerder bevestigt het nieuws. “Ja, hij heeft inderdaad een nummer gecomponeerd voor de Olympische Spelen. Maar ik wil graag duidelijk maken dat zijn nummer een van de vele nummers is en niet het enige nummer.”

Ilaiyaraaja
Naar verluidt zal tijdens de openingsceremonie nog een Indiaas nummer worden gebruikt, namelijk Naandhaan Ungappanda uit de film Ram Lakshman met in de hoofdrollen Kamal Haasan en Sripriya. Het nummer is gecomponeerd door niemand minder dan maestro Ilaiyaraaja.

Filmmaker Danny Boyle, die de openingsceremonie bedenkt en regisseert,  laat tijdens zijn drie uur durende ceremonie verschillende genres van muziek de revue passeren. De verwachtingen zijn hoog.

De Olympische Spelen vinden dit jaar plaats in Londen van 27 juli tot 12 augustus.

Lees ook:Video’s: A.R. Rahman neemt nummer op met Dido
Lees ook:Amitabh Bachchan draagt morgen Olympische toorts
Lees ook:Geen Oscar voor Rahman
Lees ook:Leadgitarist van MJ speelt voor A.R. Rahman
Lees ook:Video: Pure Magie – Het Beste uit Bollywood van A.R. Rahman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.