Kareena bekeert zich niet tot de Islam

Het Bollywoodhuwelijk van het jaar vindt plaats op 16 oktober. Dan stapt acteur Saif Ali Khan in het huwelijksbootje met Kareena Kapoor.

Maar in tegenstelling tot haar toekomstige schoonmoeder zal Kapoor zich echter niet bekeren tot de Islam. Naast haar religie behoudt ze ook gewoon haar eigen naam.

Niemand verandert van godsdienst
Acteur Saif Ali Khan reageert met verbazing wanneer hem gevraagd wordt of Kareena zich zal bekeren. “Ik zou haar nooit vragen om van godsdienst te veranderen. Dat is eigenlijk het hele probleem met religie… het verwacht conversie. Ik geloof daar niet in. En volgens mij is dat ook zo volgens de wet, tenzij ik verkeerd ben ingelicht over deze wetswijziging binnen de Special Marriage Act. Wanneer wij gaan trouwen hoeft niemand te veranderen van godsdienst.”

Sharmila Tagore en Amrita Singh
43 jaar geleden bekeerde Khan’s moeder, Sharmila Tagore, zich tot de islam en veranderde haar naam in Ayesha Begum toen ze op 27 december 1969 in het huwelijk trad met Mansoor Ali Khan Pataudi. Ook Khan’s eerste vrouw, Amrita Singh, bekeerde zich tot de Islam.

Het lijkt erop dat Kapoor de eerste vrouw wordt die deze traditie verbreekt.

Discussieer mee
Bij een huwelijk tussen een Hindoe en een Moslim wordt er bijna altijd van uitgegaan dat de Hindoe zich moet bekeren tot de Islam. Maar is dat wel zo? Is bekeren tot de Islam verplicht? en waarom wel of waarom niet?

Lees ook:Actrices uit Bollywood – Sharmila Tagore
Lees ook:Het is officieel! Huwelijk Saif Ali Khan en Kareena Kapoor op 16 oktober 2012
Lees ook:Huwelijksdatum Khan en Kapoor verschoven naar december
Lees ook:Foto’s: Saif Ali Khan en Kareena Kapoor zijn getrouwd
Lees ook:Kareena Kapoor Khan over de vrouwen in haar leven die haar dagelijks inspireren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.