Aamir Khan woedend over lastercampagne

AamirKhanSatyamevJayateActeur en presentator Aamir Khan heeft aangifte gedaan van een lastercampagne op Facebook die tegen hem en zijn programma Satyamev Jayate wordt gevoerd.

Via diverse platforms, waaronder WhatsApp, Twitter en Facebook, worden mensen onjuist geïnformeerd over de donaties aan Humanity Trust.

Onjuiste informatie
In de berichten op sociale media wordt beweerd dat de donaties voor Humanity Trust, waar Khan aan het eind van zijn show aandacht voor vraagt, wordt gebruikt voor de bouw van moskeeën en hulp voor moslimjongeren.

De 48-jarige acteur is woedend en zegt op zijn Facebookpagina dat deze berichten “onjuist”, “ongegrond” en “kwaadaardig” van aard zijn.

Humanity Trust is charitatief ziekenhuis
Khan verduidelijkt direct dat hij is geassocieerd met Humanity Trust in Hanspukur (West-Bengaal) en niet de Humanity Trust waar in de berichten over wordt gesproken.

“Op diverse platforms, waaronder WhatsApp, Facebook, Twitter en andere social media,  circuleren onjuiste berichten over de donaties in mijn programma Satyamev Jayate Seizoen 2. Er wordt beweerd dat het geld wordt geschonken aan Humanity Trust, een organisatie dat zich bezighoudt met de bouw van moskeeën en hulp voor moslimjongeren. Dit is onjuist.”

“Ik wil hierbij graag verduidelijken dat Satyamev Jayate geassocieerd is met Humanity Trust, Hanspukar in de regio West-Bengaal. Dit is een charitatief ziekenhuis dat door dokter Ajoy Mistry en zijn moeder Subhashini Mistry wordt gerund. Humanity Trust Hanspukur doet uitstekend werk op het gebied van gezondheidszorg en biedt gratis medische voorziening aan armen.”

Onderzoek
De politie begint een onderzoek via hun afdeling Cyber Cell en heeft de acteur ervan verzekerd dat er spoedig actie wordt ondernomen.

Satyamev Jayate heeft als doel bewustzijn creëren over diverse maatschappelijke vraagstukken. Het programma is iedere zondag om 12:00 uur te zien op de zener Star Plus.

Lees ook:Aamir Khan op de cover van Time Magazine
Lees ook:Aamir Khan: “Ik bied geen excuses aan”
Lees ook:Satyamev Jayate heeft bijgedragen aan verschil in maatschappij
Lees ook:Titelsong Satyamev Jayate een kopie?
Lees ook:“Waarom zou Aamir Khan zijn excuses moeten aanbieden?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.