Akshay Kumar: “Castreer verkrachters”

Akshay_Kumar01Een nieuwe verkrachtingszaak heeft India in haar greep. Een financiële analist werd in Delhi verkracht door een taxichauffeur.  Dit riep opnieuw de vraag op: Hoe veilig zijn vrouwen in India eigenlijk?

Terwijl een boos publiek de straat op ging om te protesteren, uitten anderen hun woede op sociale netwerksites waaronder acteur Akshay Kumar.

De acteur geeft zijn visie op de kwestie van de veiligheid van vrouwen, en hoe Delhi – de stad waar hij opgroeide – een slechte naam krijgt vanwege dergelijke incidenten.

Overheid moet zorgen voor veiligheid
Kumar geeft aan dat hij als vader van een twee-jarig meisje erg bang is.  ”Het maakt mij elke dag angstiger. Ik dacht dat ik een beschermende vader was, maar er is niets dat je als ouder kunt doen of dat je voorbereid op de angst over veiligheid en geluk van je eigen kind.”

“Ik weet dat het mijn plicht is als vader om haar te beschermen, maar ik verwacht dat ook van de regering van mijn land. Het is hun taak om onze straten veilig te maken. Waarom betalen wij belasting als wij niet eens naar buiten kunnen zonder dat we bang zijn?”

Castreren
Volgens de 47-jarige acteur moeten we stoppen met nadenken en direct overgaan tot actie. “We moeten niet twee keer nadenken over het leven van de mannen die deze misdaden plegen. De directe straf is castratie voor elke persoon die schuldig is bevonden aan verkrachting.”

“Verkrachters vallen terug in hun patroon en ik ben van mening dat geen enkele periode van gevangenisstraf hen tegen zal houden voor het plegen van deze misdrijven.”

“De reden dat mannen denken dat ze weg kunnen komen met verkrachting is omdat ze geen angst kennen. We moeten ze angst laat voelen in plaats van te verwachten dat vrouwen dag in dag uit met angst willen blijven rondlopen. Er is geen enkel excuus om geen zware straf te hebben voor dergelijk onmenselijk gedrag.

Veiligheid niet gegarandeerd
Kumar dringt al enige tijd aan om het vak zelfverdediging op scholen door te voeren. Hij denkt echter niet dat dat de enige oplossing is voor dit probleem. “Het speelt zeer zeker een belangrijke rol, maar is niet de enige oplossing. Bescherming en zelfverdediging blijft beperkt voor vrouwen, want hoe zit het met degenen die we niet kunnen bereiken?”

“Het breekt mijn hart als ik eraan denk dat vrouwen in verschillende delen van India elke dag hun huis verlaten, maar er niet kan worden gegarandeerd dat ze veilig en ongedeerd terug zullen keren.”

Misselijk
Als iemand die in Delhi is opgegroeid is het huidige beeld van deze stad zeer teleurstellend. “Het doet mij pijn om te zien dat dit in ons land gebeurt, maar het is gênant om te weten dat de vrouwen in Delhi een hoger risico lopen dan vrouwen uit andere steden. Wetende dat dit in Delhi gebeurt, in de straten waar ik ben opgegroeid, maakt mij misselijk.”

Geen eerlijke samenleving
“Ik kan mij niet voorstellen wat zoveel vrouwen doormaken op het moment dat zij hun huis verlaten. Ik weet zeker dat als mannen de angst kenden om verkracht te worden dat dit probleem niet zou bestaan. Dit is geen eerlijke of rechtvaardige samenleving.”

Betreurenswaardig
“Het is zeer betreurenswaardig dat zelfs na alle inspanningen en campagnes om meer bewustzijn te creëren over dit onderwerp, dat vrouwen nog steeds dagelijks hiermee te maken hebben.”

“De taxichauffeur uit Delhi had eerder iemand verkracht en hij zou niet eens over straat mogen lopen, laat staan werken voor zo’n gerenommeerd taxibedrijf.”

Lees ook:Vidyut Jammwal: “Vrouwen moeten bewust worden van hun superioriteit”
Lees ook:Shraddha Kapoor: “Vrouwen zijn geen objecten”
Lees ook:Farhan Akhtar begint campagne MARD
Lees ook:Amit Kumar geeft goedkeuring aan biopic Kishore Kumar
Lees ook:Documentaire: India’s Daughter

Eén reactie op “Akshay Kumar: “Castreer verkrachters”

  1. Herman

    Helpt toch allemaal niets.Het beste is om gewoon een geladen pistool bij je te hebben.Je moet natuurlijk niet op iemand gaan schieten maar ze worden wel bang als je net over hun hoofd heen schiet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.