Actrices uit Bollywood – Parveen Babi

ParveenBabiActrice Parveen Babi wordt geboren op 4 april 1949. Ze maakt haar debuut in 1973 met de film Charitra.

Door Warsha Narain

Parveen Babi was een absoluut stijlicoon. Ze was de eerste Indiase actrice die op de cover stond van TIME Magazine in maart 1977. Samen met Zeenat Aman vormde zij het boegbeeld van ‘De Indiase Actrice’ in de jaren ’70.  Haar sexappeal en sympathie compenseerden in zekere zin haar niet al te geweldige acteerkwaliteiten.

Het overgrote deel van haar leven was Parveen Babi een socialite op zoek naar een carrière. Ze stond veel in de tabloids. Helaas ging het zelden over haar films. Haar affaires met Mahesh Bhatt, Danny Dengzongpa en Kabir Bedi werden breed uitgemeten in de bladen.

Nadat ze naast Amitabh Bachchan schitterde in films als ‘Deewar’ en ‘Amar Akbar Anthony’ gingen de deuren van het sterrendom echt voor haar open.

In 1983 besloot ze een eind te maken aan haar filmcarrière en vertrok naar New York. Een persoonlijkheidsstoornis, wat leidde tot schizofrenie en paranoia, werd uiteindelijk haar ondergang. Op 22 januari 2005 werd ze dood gevonden in haar apartement in Mumbai.

Woh Lamhe
In 2006 schreef en produceerde Mahesh Bhatt de film Woh Lamhe. Het personage van Kangna Ranaut was gebaseerd op het leven van Parveen Babi.

Lees ook:Weekspecial: Welke film veranderde het leven van Shabana Azmi?
Lees ook:Alia Bhatt: “Ik ben nog geen ster”
Lees ook:Emraan trotse vader van een jongen
Lees ook:Mukesh Bhatt: “Asin heeft geen toekomst in Bollywood”
Lees ook:Video: Bollywood familie Bhatt in een exclusief interview over hun gezinsleven en de filmindustrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.