Preview: Aakrosh (15 oktober 2010)

Aakrosh is gemaakt naar aanleiding van een artikel dat in 1995 verscheen in de Times of India. Het artikel ging over eerwraak. In India worden jaarlijks ongeveer drieduizend mensen uit eerwraak gedood.

Dit probleem beperkt zich echter niet alleen tot India, maar ook in Amerika, Engeland en in Nederland is eerwraak één van de grootste problemen onder een grote groep allochtonen.

De film behandelt twee taboeonderwerpen; eerwraak en het kastenstelsel.  Met deze film hopen de makers de boodschap te verspreiden, dat dit onrecht moet worden beëindigd.

Een student van een lagere kaste vertrekt samen met zijn twee vrienden naar zijn geboorteplaats Jhanjhar in Bihar, om een voorstelling van de Ram Leela bij te wonen. Ze raken vermist in het stoffige dorp. Het is niet duidelijk waar ze zijn geweest of wat er met hen is gebeurd.

De media en studentenorganisaties maken furore als blijkt dat dit incident is ontstaan door kasteverschillen en raciale spanningen in het gebied. De regering komt onder druk te staan en laat twee officieren, Siddhant Chaturvedi (Akshay Khanna) en Pratap Kumar (Ajay Devgn), de zaak nader onderzoeken om de waarheid te achterhalen. Er is echter één probleem: Hun persoonlijkheden en ideologieën botsen.

Subtiel of direct?
Als inwoner van Bihar weet Pratap exact hoe de bewoners in kleine dorpjes, zoals Jhanjhar, onderling met elkaar omgaan. Hij gooit zijn charme in de strijd om deze kwestie te onderzoeken. Siddhant is echter meer voor een directere aanpak. Hij gelooft niet in de onzin van Pratap. Siddhant en Pratap worden in hun onderzoek nog eens flink gedwarsboomd door de lokale politie. Ook de lagere kaste uit het dorp werkt niet mee aan het onderzoek, omdat die onder zware angst gebukt gaat.

Roshni (Amita Pathak) is de dochter van de machtigste en rijkste persoon van Jhanjhar. Zij helpt Pratap en Siddhant bij hun onderzoek en zorgt eindelijk voor resultaten. Al gauw wordt het effect van het onderzoek zichtbaar. Er ontstaan rellen, huizen worden in brand gestoken en boeren worden op klaarlichte dag vermoord. Pratap en Siddhant krijgen het voor elkaar om de zaak te ontknopen, als ze in contact zijn geraakt met Geeta (Bipasha Basu). Zij is slachtoffer geworden van onmenselijke behandeling.

Wat is er gebeurd met de vermiste studenten? Worden ze ooit teruggevonden? Kunnen Pratap en Siddhant het onderzoek succesvol afronden?

Deze mysterieuze zaak wordt besproken aan de hand van een reeks aan spannende, grappige en didactische gebeurtenissen die de climax van het verhaal vormt.

Big Screen Entertainer en Zee Motion Pictures presenteren de realistische actiethriller Aakrosh met in de hoofdrollen Ajay Devgn, Akshaye Khanna, Bipasha Basu, Paresh Rawal, Amita Pathak, Urvashi Sharma en Reema Sen.

De film is geregisseerd door Priyadarshan (Virasat, Hulchul, Hungama, Garam Masala, Kyon Ki, Bhagam Bhag, Bhool Bhulaiya, De Dana Dan en Khatta Meetha).

Aakrosh gaat aanstaande vrijdag wereldwijd in premiere en is tevens de zien in de Nederlandse bioscopen.

Lees ook:“Bhojpuri film Deswa spreekt over migratieproblematiek”
Lees ook:Bachchan opnieuw aangeklaagd voor fraude
Lees ook:Khanna: “India moet zich schamen”
Lees ook:Exclusieve video: Hum Toh Hain Cappuccino (Kya Super Kool Hain Hum)
Lees ook:Breaking News: Anjaana Anjaani verschijnt 1 oktober

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.