Recensie: Chance Pe Dance (15 januari 2010)

CPDHet vergt veel doorzettingsvermogen en ambitie om te bereiken wat je wil. Dit geldt voor elk werkveld, of je nu advocaat, dokter, schilder of schrijver wil worden, maar het leven van een acteur is misschien nog iets moeilijker.

Ieder jaar komen er duizenden mensen naar de stad Mumbai met maar één droom: acteur worden. Het leven van een aspirant acteur gaat niet over rozen en dat is exact wat Chance Pe Dance laat zien.

Sameer Behl heeft maar één droom: een grote ster worden. Zijn moeder zei altijd dat hij een acteur kon worden. Ook zijn omgeving was er van overtuigd en hij ook. Hij verhuist naar Mumbai, neemt een baan aan als bezorger om de kost te verdienen en probeert ondertussen zoveel mogelijk audities af te gaan in de hoop op een carrière in de filmwereld.

Geluk
Tijdens één van zijn audities komt hij de choreografe Tina tegen. Zij vindt hem een geweldig goede danser en het geluk lijkt hem even toe te lachen wanneer hij de rol krijgt, maar dan wordt iemand anders aangenomen en Sameer vertrekt. Tina blijft hem echter steunen. Maar na 100 audities is hij nog geen steek verder, totdat zijn danstalent wordt opgemerkt door een bekende regisseur.

CPD stillOp zijn kantoor krijgt Sameer te horen dat hij de hoofdrol krijgt in een grote productie. Ook Tina wordt aangenomen voor de film als choreograaf. Het lot lijkt hem eindelijk toe te lachen. Hij krijgt het script en alles is geregeld, maar niet veel later wordt hij uit de film gezet.

Sameer verliest zijn baan en wordt uit huis gezet. Zijn beste vriend wil hem niet helpen en daar staat hij dan. Op straat! Hij besluit om het zichzelf zo makkelijk mogelijk te maken en maakt van zijn auto zijn huis. Hij gaat op zoek naar een nieuwe baan en ziet een advertentie voor een dansleraar op een school, maar er is één probleem: hij haat kinderen! Hij besluit de baan aan te nemen om rond te komen.

Chance Pe Dance volgt Sameer in zijn zoektocht naar eeuwige roem in de boze wereld van Bollywood.

No Chance
Het leven van een aspirant acteur in Bollywood is niet eenvoudig wanneer je geen achtergrond in film of theater hebt. Elke dag stormen duizenden mensen audities af in de hoop om ontdekt te worden, maar het zijn maar een handvol die de kans krijgen om hun talenten te laten zien.

De film raakt je op het moment dat Sameer zijn zelfvertrouwen verliest. Het idee dat je weet dat je ergens heel goed in bent, maar dat niemand jou talent wil steunen of jou een kans wil geven op een groot platform is hartverscheurend. Dit concept is echter niet nieuw. Chance Pe Dance houd je aandacht met moeite vast, behalve op die momenten die je zelf hebt ervaren.

CPD 1Regisseur Ken Ghosh lijkt een beetje de Aziz Mirza van dit millennium. Hij probeert simpele verhalen met echte mensen te vertellen en dat is wellicht hier meteen het nadeel.

Het gevoel dat Aziz Mirza zowel in zijn film als bij zijn publiek legt, lukt Ghosh niet met Chance Pe Dance.  Shahid Kapoor is ongelooflijk geweldig in de dansscènes, maar na een film als Kaminey verwacht je gewoon meer van deze jonge acteur. Genelia is overbodig.

Marty-JustinDe choreografieën in de film zijn geweldig. De nummers One More Dance en Pump it Up zijn geregisseerd door Marty Kudelka, de choreograaf van onder andere Justin Timberlake. En dit is zeker een reden om te kijken naar deze film!
Redelijke film
De mensen in de Nederlandse theaters hadden het wel naar hun zin, maar bleven er bij dat het een redelijke film was.

De film zal het moeilijk hebben om publiek naar zich toe te trekken en vooral met de concurrentie van Veer die aanstaande vrijdag in de bioscopen verschijnt.

Lees ook:Preview: Chance Pe Dance (15 januari 2010)
Lees ook:Exclusieve trailer: Chance pe Dance (11 januari 2010)
Lees ook:First Look: Chance pe Dance
Lees ook:Shahid Kapoor gaat dansles geven
Lees ook:Exclusieve Trailer: Chance Pe Dance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.