Jab Tak Hai Jaan – geinspireerd door Sholay

Op de vroege dinsdagochtend maakte Yash Raj Films de titel van Yash Chopra’s film bekend: Jab Tak Hai Jaan. De film beloofd een episch saga over eeuwige liefde te zijn.

Iedereen die enigszins bekend is met Bollywood weet dat de titel afkomstig is van het gelijknamige nummer uit de film Sholay, geregisseerd door Ramesh Sippy.

In het nummer danst Hema Malini op glas om haar grote liefde Veeru te redden uit de handen van Gabbar Singh. En terwijl ze danst zingt ze Haan, Jab Tak Hai Jaan, Jaane Jahan, Main Naachungi (Zolang ik leef, blijf ik dansen).

Maar wist je dat, net als Jab Tak Hai Jaan, ook andere films met Shah Rukh Khan in de hoofdrol, titels hebben die uit liedjes afkomstig zijn?

Dilwale Dulhania Le Jaayenge
Het begon allemaal met de Aditya Chopra film Dilwale Dulhania Le Jaayenge uit 1995. De titel van deze film komt van een lied uit de film Chor Machaye Shor uit 1974. De titel werd voorgesteld door actrice Kirron Kher, vrouw van acteur Anupam Kher.

Phir Bhi Dil Hai Hindustani
In 2000 verscheen de film Phir Bhi Dil Hai Hindustani (Shah Rukh Khan en Juhi Chawla) van regisseur Aziz Mirza. De titel van deze film zat in het lied Mera Joota Hai Japani uit de film de Shree 420 van 1955.

Chalte Chalte
In 2003 speelde Shah Rukh Khan samen met Rani Mukherjee de hoofdrol in Chalte Chalte. Ook deze film werd geregisseerd door Aziz Mirza.De titel van deze film is afkomstig van een nummer uit de film Pakeezah uit 1972.

Om Shanti Om
De laatste film waarvan de titel uit een liedje is genomen is Om Shanti Om uit 2007. Deze film werd geregisseerd door Farah Khan. De filmtitel zat verwerkt in het gelijknamige nummer uit de film Karz uit 1980. Maar hier was niet alleen de titel afkomstig uit een ouder lied, maar ook het thema van de film was geïnspireerd door twee oude Hindifilms.

Lees ook:Video: Bollywood Throwback Thursday – The Making of Om Shanti Om
Lees ook:Jab Tak Hai Jaan persconferentie
Lees ook:Nieuwe film Shah Rukh Khan getiteld ZERO
Lees ook:The Making of Saans (Jab Tak Hai Jaan)
Lees ook:Exclusief! Songpromo: Challa (Jab Tak Hai Jaan )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.