Madhuri Dixit en Juhi Chawla in Gulaab Gang

Madhuri Dixit-Nene en Juhi Chawla, die in de jaren 80 en 90 tot de top van Bollywood behoorden, zullen voor het eerst samenwerken in de film Gulaab Gang van regisseur-producent Anubhav Sinha.

Sinha was op zoek naar twee sterke vrouwelijke performers. Eerder dit jaar werd bekend dat Dixit de film had getekend en dus moest de regisseur op zoek naar iemand die net zo sterk overkomt. Een paar dagen geleden kwam het verlossende woord van Chawla.

Waarom Juhi Chawla?
“Er waren twee redenen waarom wij Juhi hebben benaderd voor de rol. Allereerst was dit een creatief besluit van het hele team. Het leek ons geweldig om Madhuri Dixit en Juhi Chawla samen in een film te kunnen hebben.”

“Ten tweede, Gulaab Gang gaat over twee iconische vrouwelijke personages. Ik kon mij geen betere cast wensen dan Madhuri en Juhi, twee vrouwelijk iconen.”

Fight for your right
“Mijn productie is een actiedrama over twee vrouwen die continue met elkaar overhoop liggen. Voor de inhoud en het onderwerp was het belangrijk om twee actrices te hebben die elkaars gelijke waren betreffende performance en status. Dit is het beste wat ik mij ooit had kunnen voorstellen.”

Chawla is momenteel te zien in de film Son of Sardaar met Ajay Devgn in een rol waarvoor ze ongelooflijk veel complimenten heeft ontvangen de afgelopen weken.

Naast Madhuri Dixit en Juhi Chawla maken ook Shilpa Shukla en Mahie Gill deel uit van de cast. De film wordt geregisseerd door Soumik Sen.

Release uitgesteld
Het plan was om de film uit te brengen op Internationale Vrouwendag, maar “we lopen helaas achter op schema. We kijken nu naar een release in maart”, aldus Sinha.

Gulaab Gang
De film is geïnspireerd door de groep van Sampat Pal. Gulaab Gang vertelt het verhaal van een groep vrouwen uit de regio Bundelkhand (Uttar Pradesh) die strijden voor de rechten van vrouwen en problemen waar zij veelal mee te maken hebben, zoals geweld (mishandeling, verkrachting) huiselijk en en sociale problemen, aan de kaak stellen.

Lees ook:Trailer: Gulaab Gang (7 maart 2014)
Lees ook:Madhuri Dixit gelooft niet in competitie
Lees ook:Video: Documentaire – Gulabi Gang
Lees ook:Hooggerechtshof Delhi komt terug op uitspraak: Gulaab Gang verschijnt morgen
Lees ook:Release Gulaab Gang uitgesteld

0 reacties op “Madhuri Dixit en Juhi Chawla in Gulaab Gang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.