Amitabh Bachchan als debutant

paa1Het leven van Amitabh Bachchan lijkt een ‘full-circle’- effect te vertonen. De 66-jarige acteur is al 40 jaar actief in de Indiase filmwereld, maar zal in de aftiteling van zijn film Paa worden benoemd als debutant.

Regisseur Balki bevestigd dit nieuws. “De aftiteling van de film Paa is als volgt: Starring Abhishek Bachchan, Vidya Balan en debutant Amitabh Bachchan.” Balki is overtuigd dat dit Bachchan’s eerste film is, aangezien hij nog nooit eerder een 12- jarige heeft gespeeld.

Zijn personage heet Auro. Als er mensen in het publiek zitten die Amitabh Bachchan nooit eerder hebben gezien, zullen ze hem ook niet herkennen.”

paa2
Kinderachtig gedrag
De transformatie van Bachchan zorgde ervoor dat hij zich op de set ook als een kind van 12 ging gedragen, zelfs als de camera’s niet draaiden. Zijn fysieke en emotionele transformatie was zo verrassend en diepgaand dat iedereen diep onder de indruk was.

Regisseur Balki: “Hoe bedoel je, een 12- jarige? Dhr. Bachchan gedroeg zich eerder als 10- jarige op de set. Hij probeerde zijn kinderlijke gevoelens naar boven te laten komen om zodoende het jongetje ‘Auro’ te worden. Hij werd soms net zo kinderachtig en driftig als een onhandelbaar kind. Op dat soort momenten moesten wij hem letterlijk discipline bijbrengen. Op de set schopte hij ook als een koppig kind om zich heen en gedroeg zich zeurderig en zei bijvoorbeeld: ‘Ik wil dit…, ik wil dat, ik wil zus en zo….’, totdat hij zijn zin kreeg. We waren in shock door het niveau van zijn inlevingsvermogen om in zijn rol van ‘Auro’ te blijven.”

Inspiratie lenen van kleinzoon
Nu is natuurlijk de vraag, wie zit erachter zijn kinderachtig gedrag? Dat is niemand minder dan kleinzoon Agastya. Bachchan deed veel inspiratie op door te kijken naar het gedrag van zijn eigen kleinzoon, zo vertelde zoon Abhishek recentelijk aan zijn fans.
paa7

Deze complete transformatie was niet alleen geestelijk van aard, maar ook lichamelijk. Naast de speciale maskers en protheses voor de rol, heeft ‘Auro’ maar vier tot vijf tanden. “Amitabh Bachchan’s grappige glimlach, moet namelijk geloofwaardig overkomen. Het maakt niet uit hoe goed iemand zich als regisseur heeft voorbereid op de film. Deze geweldige acteur verrast nog steeds met zijn werkwijze om zich in te leven in de rol, zegt Balki.”

paa3paa4Chocoladeverslaving
De jonge Auro is ook verslaafd aan chocola. Ondanks dat de gezondheid van Amitabh Bachchan het verbiedt om teveel zoetigheid te nuttigen, snoepte hij constant van de chocolaatjes op de set. “We moesten regelmatig de chocoladerepen uit Amitabh’s hand trekken. In feite is chocola heel goed voor de stofwisseling van mensen die lijden aan Progeria (zeldzame ouderdomsziekte). Aangezien ‘Auro’ lijdt aan deze ziekte, is het belangrijk dat hij wordt afgebeeld als iemand die constant chocola eet”, zegt filmmaker Balki. “Maar Paa is geen educatieve film over Progeria. Deze ziekte wordt gebruikt als sterke basis voor het plot.” 
paa6Gezien de energie die Mr Bachchan stopt in zijn werk, mag hij zich wel klaar stomen om alle Beste Debutant Awards in de wacht te slepen volgend jaar. “Ik hoop zeer zeker dat de awards hem zullen eren in de categorie ‘jeugd’ of ‘Beste Nieuwkomer’”, lacht filmmaker Balki.

paa5
Dat zullen we zien in 2010.  Paa draait vanaf 4 december in de Pathe Theaters in Nederland.

Lees ook:Paa in Guinness Book of Records
Lees ook:Aishwarya Rai Bachchan is zwanger!
Lees ook:Happy Birthday Amitabh Bachchan!
Lees ook:National Awards voor 3 Idiots en Paa
Lees ook:Amitabh Bachchan denkt niet aan pensioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.