Preview: Veer (22 januari 2010)

39883-veer-movie-wallpaper.jpgVijay Galani Moviez & Eros Entertainment presenteren het groots opgezette en meeslepende epos Veer. Dit romantische epos komt aanstaande vrijdag 22 januari wereldwijd uit. De film is opgenomen in Groot-Brittannië en in Rajasthan, India. Het script is geschreven door Salman Khan.

Veer is geïnspireerd op het boek ‘Taras Bulba’ van schrijver Nikolai Gogol. De film heeft in de hoofdrollen Salman en Sohail Khan, Mithun, Jackie Shroff en debutante Zarine Khan. Veer is geregisseerd door Anil Sharma (bekend van Gadar, Ek Prem Katha en Apne) en geproduceerd door Vijay Galani en Sunil Lulla.

 

veer 6Van de nevelige pagina’s vanuit de geschiedenis komt een verhaal van extreme moed, hevige trots en aangrijpende liefde.

Het was een tijd waarin de Britten India tot slaaf maakte, waarbij koningen en nawabs meewerken aan bedrog en sluwheid. Hierdoor kennen ze hun kostbare land India toe aan buitenlanders. De enige groep die hiertegen strijd is de Pindari. Zij prefereren de dood in plaats van verraad. Zij zullen tot hun laatste adem strijden voor hun land, voor moeder aarde.

De moedigste, meest dappere en sterkste Pindari, is Veer (Salman Khan). Veer strijd niet alleen tegen de Britse heersers, maarveer 2 ook tegen de koning van Madhavgarh (Jackie Shroff), die samenwerkt met de Britten.

Maar dan komt Veer in een tweestrijd terecht. Zijn relatie met prinses Yashodhara (Zarine Khan) staat op het spel. Zij is namelijk de dochter van de vijand. Zijn vader’s reputatie staat op het spel. Veer’s hele bestaan staat op het spel. Als hem wordt gevraagd de moeilijkste beslissing van zijn leven te nemen, kiest hij dan voor zijn ware liefde of kiest hij voor zijn plicht?

Hierop volgen kanonschoten, botsende zwaarden op het slagveld en steeds meer doden.veer 1 Als het stof uit de lucht op het bebloede land valt staat een moedige strijder met kop en schouders boven hen, de enige echte Veer!

Dit is het groots opgezette en meeslepende epos Veer. Vanwege de authenticiteit zijn duizenden paarden en andere dieren gebruikt voor de opnames.

Dit verhaal van extreme moed, hevige trots, verraad en aangrijpende liefde draait vanaf aanstaande vrijdag wereldwijd en is ook te aanschouwen in de Nederlandse bioscopen.veer 3

Lees ook:Exclusieve trailer: Veer (22 januari 2010)
Lees ook:Exclusief: Roy Bronsgeest over Veer
Lees ook:Preview: Rann (29 januari 2010)
Lees ook:Vier big-budget films in twee maanden tijd
Lees ook:Makers van Veer aangeklaagd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.