Makers van Veer aangeklaagd

39883-veer-movie-wallpaper.jpgElk jaar komen ongeveer 250 films uit Bollywood. Het vinden van een uniek concept wordt steeds moeilijker en steeds vaker krijgen we te horen dat er opnieuw inbreuk op auteursrechten is gemaakt. De laatste film die hiervan beschuldigd wordt is Veer.

De makers van de film worden beschuldigd van schending van het auteursrecht, omdat zij een aantal concepten uit het boek Trilogy of Wisdom zouden hebben overgenomen zonder enige toestemming van de auteur Pavan Choudary.

Choudary zegt dat het idee en concept van het zien van India als Havik en niet als Gouden Vogel bijna identiek is aan zijn teksten uit zijn boek. Hij claimt dat de makers dit concept gebruiken voor hun eigen commerciële doeleinden.

Justitie VK Shali van het hooggerechtshof in Delhi heeft acteur Salman Khan, de producenten van de film en regisseur Anil Shamra om hun reactie gevraagd op de bewering van de auteur.

Choudary heeft verzocht om een schadevergoeding van Rs. 20 lakh
(€ 30.608). De auteur heeft tevens aan de rechtbank aangegeven dat deze zaak geen probleem hoeft te vormen voor de film. De vertoning van Veer kan gewoon gecontinueerd worden.

Lees ook:Poster: Kai Po Che (22 februari 2013)
Lees ook:The Immortals Of Meluha naar Hollywood
Lees ook:Preview: Veer (22 januari 2010)
Lees ook:Exclusieve trailer: Veer (22 januari 2010)
Lees ook:Exclusief! Trailer: Kai Po Che (22 febrauri 2013)

3 reacties op “Makers van Veer aangeklaagd

  1. Jayshree

    Ik heb medelijden met de schrijver dat hij de film eerst moest zien (of een trailer, even erg) om te beseffen dat zijn boek of elementen daaruit werden gekopiëerd door de makers van deze film. Als ik de schrijver was geweest had ik er nooit wat over gezegd om iedere associatie met deze wie-heeft-hier-in-hemelsnaam-geld-in-geïnvesteerd-film te voorkomen.
    Hoe dan ook vind ik dat de makers van deze film hun carrière moeten heroverwegen of de film zelf eens een keer moeten zien, zonder de neiging om op te staan en weg te lopen te onderdrukken. Sorry dit was geen recensie, ik betuig slechts mijn medeleven aan de heer Pavan Choudary.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Charla Manohar

      Net als de meeste schrijvers in het verleden, hoopt hij waarschijnlijk op stijgende verkoopcijfers van zijn boek….

        /   Beantwoorden  / 
  2. Jayshree

    Valt er geld te halen bij zo een slechte productie? Hoe dan ook, denk ik dat de makers beter geld besteden door de schrijver te betalen dan door het geld in een nieuwe productie te stoppen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.