Shashi Kapoor is jarig!

shahshi0103-l1Op donderdag 18 maart wordt acteur, regisseur en producent Shashi Kapoor alweer 72 jaar. Hij is de jongste zoon van theatermaker Pritviraj Kapoor en het jongere broertje van Raj en Shammi Kapoor.

In februari liet Shashi Kapoor vriend en vijand schrikken door in een rolstoel op de uitreiking van de Filmfare Awards te verschijnen. Hier ontving hij uit handen van regisseur, producent en goede vriend Yash Chopra en actrice Shabana Azmi de Lifetime Achievement Award.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Filmfare Awards begon de ceremonie met de aankondiging van de Lifetime Achievement Award. Na een mooie biografie op film werd acteur Shashi Kapoor uitgenodigd op het podium. Hij zei eenvoudigweg ‘dank u’ na het in onvangst nemen van de award. Kapoor was de volgende dag het gesprek van de dag, want wat zou er met hem aan de hand zijn. 

Volgens Amitabh Bachchan is Kapoor al enige tijd ernstig ziek, maar meer dan dat kon hij ons helaas niet vertellen.

shashi kapoor familyKorte biografie
Shashi Kapoor is één van de beste acteurs uit de Indiase filmindustrie. Hij begint zijn carriére in de jaren ’40 als kindacteur en groeit uit tot één van de populairste acteurs van zijn tijd.

Zijn opmerkelijke prestaties als acteur zijn onder andere te zien in films als Deewar, Chor Machaye Shor, Silsila, Kabhie Kabhie, Satyam Shivam Sundaram, Trishul en Suhaag. Daarnaast staat bij ook bekend om zijn baanbrekende bijdrage aan de parallell cinema movement dat eind jaren ’70 in India van start gaat.  Hij maakt ook deel uit van internationale projecten zoals Shakespeare Wallah, Siddharta en Side Streets.

Shashi Kapoor was getrouwd met theatermaker Jennifer Kendall. Zij overleed in 1984 aan kanker. Samen hebben zij drie kinderen: Karan Kapoor, Kunal Kapoor en Sanjana Kapoor.

Lees ook:Shashi Kapoor opgenomen in ziekenhuis
Lees ook:Bollywood-legende Dev Anand overleden
Lees ook:Acteur Shashi Kapoor in kritieke toestand
Lees ook:Winnaars 55th Idea Filmfare Awards 2009
Lees ook:Winnaars Filmfare Awards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.