Rakeysh Mehra gaat leven Milkha Singh verfilmen

milkha singhRegisseur Rakeysh Omprakash Mehra (Rang De Basanti en Delhi-6) kondigde op 19 maart zijn meest prestigieuze project tot nu toe aan. Hij gaat het leven van topatleet Milkha Singh verfilmen.

De voorlopige titel is Bhaag Milkha Bhaag.

Milkha Singh is één van de bekendste atleten afkomstig uit India. Hij stond beter bekend als The Flying Sikh. Ondanks het verlies van zijn ouders tijdens de verdeling van India en een verschrikkelijke jeugd, werd hij tegen alle verwachtingen in een nationaal sporticoon. Hij wordt ook vandaag de dag nog door diverse sporters en critici gezien als één van de grootste athleten uit de Indiase geschiedenis.

Schrijver Prasoon Joshi is gevraagd om het verhaal, scenario en de dialogen voor de film te schrijven. De afgelopen twee jaar is behoorlijk wat research gedaan naar Milkha Singh.

“Toen ik het verhaal van Milkha Singh hoorde, vond ik het erg inspirerend. Ik wil niet alleen dat de jeugd hier lering uit trekt, maar dat mensen van over de hele wereld en uit diverse geledingen van de samenleving dit verhaal van tegenspoed  en triomf bekijken”, aldus Mehra.

Atleet in cricketland
Schrijver Joshi is net zo enthousiast over het project. “Milkha Singh is een legende en de verhalen over zijn prestaties zijn welbekend. Het afgelopen jaar heb ik diverse malen gesproken met Singh. In deze gesprekken kwamen herinneringen naar boven die hij een tijd lang had geblokkeerd. We willen een verhaal vertellen over een man die ongekende hoogten heeft bereikt in de atletiek in een land dat geobsedeerd is door cricket”, aldus Joshi.

Zoon Jeev was overtuigd
Milkha Singh is in het verleden vaker benaderd voor een biografie, maar gaf nooit toestemming. Waarom nu wel? “Het was moeilijk voor mij om iemand te geloven. Mijn zoon Jeev heeft mij overgehaald. Hij had Rang De Basanti gezien en zei dat niemand anders deze film kon maken dan Mehra.”

Motivatie voor anderen
Singh hoopt dat mensen door het zien van deze film gemotiveerd worden om iets met hun leven te doen. “Ze moeten in zichzelf leren geloven. Als een dorpsjongen als ik dit kan bereiken, zonder enige support, dan kan iedereen het.”

De makers zijn van plan om volgend jaar te beginnen met de opnames. Bhaag Milkha Bhaag zal worden opgenomen in India, Japan, Pakistan en diverse Europese landen.

Bhaag Milkha Bhaag wordt de eerste autobiografische film over het leven van een sporticoon.

Lees ook:EXCLUSIEF!!! Trailer: Bhaag Milkha Bhaag (12 juli 2013)
Lees ook:IIFA 2014 Nominaties
Lees ook:Star Guild Awards in februari op Star Plus
Lees ook:Raksha Bandhan special
Lees ook:Gujarati film is India’s inzending voor de Oscars

0 reacties op “Rakeysh Mehra gaat leven Milkha Singh verfilmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.