Ahuja gaat in hoger beroep

Acteur Shiney Ahuja gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling tot zeven jaar cel voor de verkrachting van zijn huishoudelijke hulp. De acteur houdt vol onschuldig te zijn.
Op woensdag 30 maart kreeg Ahuja zijn vonnis in de rechtbank te horen. Na de uitspraak werd de acteur direct naar de gevangenis overgebracht.

De zaak speelt nu al twee jaar. Volgens de rechtbank is het overtuigende bewijs geleverd. DNA-tests bevestigden de verkrachting. 

De zaak Ahuja
Ahuja werd in 2009 gearresteerd. In zijn borgtochtaanvraag verklaarde hij inderdaad seks te hebben gehad met zijn dienstmeid, maar benadrukt dat de dienstmeid daarmee had ingestemd. Volgens de acteur is het verhaal over de verkrachting is onzin en gericht op afpersing. 

Ahuja werd op borgtocht vrijgelaten door de Bombay High Court in oktober 2009, en werd gevraagd om buiten Mumbai te verblijven, zodat hij niet in staat zou zijn om het slachtoffer te beïnvloeden.

In 2010 krijgt de zaak een andere wending. Ahuja’s verhaal wordt ondersteund door het slachtoffer. Zij verklaarde onder ede dat ze het verhaal had verzonnen op aandringen van een vriendin die een wrok tegen hem koesterde.

De rechtbank gaf geen gehoor aan haar verklaring. Het bewijs was immers geleverd. Het Hof ging ervan uit dat het slachtoffer was bedreigd of omgekocht om haar verhaal in te trekken.

Daar gaat je carrière
De carrière van Ahuja ziet er, na de veroordeling, niet rooskleurig uit. Het is zeer onwaarschijnlijk dat hij ooit zal terugkomen, mocht hij ook in Hoger beroep schuldig worden bevonden.

Lees ook:Shiney Ahuja veroordeeld tot zeven jaar cel
Lees ook:Slachtoffer Shiney Ahuja ontsnapt aan aanklacht wegens meineed
Lees ook:Hooggerechtshof laat Ahuja vrij
Lees ook:Shiney Ahuja na drie maanden op vrije voeten
Lees ook:Ahuja’s dienstmeid ontkent verkrachting

0 reacties op “Ahuja gaat in hoger beroep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.