Shiney Ahuja veroordeeld tot zeven jaar cel

Acteur Shiney Ahuja is op woensdag 30 maart door de rechter veroordeeld voor het verkrachten van zijn huishoudelijke hulp. De acteur kreeg een straf opgelegd van een minimum van zeven jaar in de gevangenis.

De 38-jarige acteur was gekleed in een roze shirt en spijkerbroek en werd vergezeld door zijn vrouw Anupam in de rechtszaal toen het vonnis werd toegewezen.

Ahuja stort in
Volgens een aanwezige politieagent sprongen de tranen al in Ahuja’s ogen toen het vonnis werd uitgesproken. Nadat het vonnis was voorgelezen is Ahuja in de rechtbank in elkaar gezakt.  Zijn vrouw troostte hem en zei alleen maar “Mijn man is onschuldig.” Direct na de uitspraak werd Ahuja van het Hof naar de gevangenis overgebracht.

Om de straf vast te stellen deed rechter PM Chouhan hoofdzakelijk een beroep op de aangifte en het daaruit voortgekomen procesverbaal. Dit vertelt Ahuja’s advocaat, Srikant Shivade, aan de verslaggevers.

Wat is er gebeurd?
In juni 2009 deed de 20-jarige dienstmeid aangifte bij de politie van verkrachtig. Zij beweerde dat ze was verkracht door haar werkgever, acteur Shiney Ahuja. Het slachtoffer had in haar klacht aan de politie gezegd dat zij en de acteur alleen in het huis aanwezig waren toen Ahuja haar had verkracht. De vrouw had beweerd dat de acteur haar urenlang had opgesloten in zijn slaapkamer voor hij haar weer liet gaan. Toen ze eenmaal mocht gaan, vertelde ze haar tante over het incident, die haar vervolgens meenam naar het Oshiwara politiebureau om aangifte te doen.

Ahuja werd op 14 juni gearresteerd. Drie maanden later werd hij op borgtocht vrijgelaten.

In september vorig jaar was de dienstmeid teruggekomen op de aanklacht tegen de acteur. Zij zei zelfs dat het incident nooit had plaatsgevonden.  De diensmeid zou de aangifte hebben gedaan in opdracht van de vrouw die haar had geholpen aan de baan van dienstmeid.

Politie blij met veroordeling
De Commissaris van de Politie, Amitabh Gupta, is blij dat de verdachte in de zaak is veroordeeld. Hij zegt dat het overtuigende bewijsmateriaal dat de politie had verzameld, waaronder forensisch bewijs,  genoeg was om te laten zien wat de rol van de acteur in deze zaak is geweest.  ”Ondanks dat het slachtoffer een andere draai aan het verhaal wilde geven, hebben wij het overtuigende bewijs geleverd, wat heeft geleid tot de veroordeling van de verdachte. ”

“Behalve het DNA-rapport en een medisch rapport, waarmee de verkrachting door Ahuja werd bevestigd, is ook gebruik gemaakt van 12 getuigenverklaringen en andere bewijsstukken die door opsporingsambtenaren  verzameld,” aldus een ander politie-officier.

Lees ook:Slachtoffer Shiney Ahuja ontsnapt aan aanklacht wegens meineed
Lees ook:Ahuja gaat in hoger beroep
Lees ook:Ahuja’s dienstmeid ontkent verkrachting
Lees ook:Shiney Ahuja na drie maanden op vrije voeten
Lees ook:Hooggerechtshof laat Ahuja vrij

3 reacties op “Shiney Ahuja veroordeeld tot zeven jaar cel

  1. Malika

    omg nee :O Ik dacht echt dat hij onschuldig was.. ach ja we weten eigenlijk ook niet zeker of hij wel schuldig is. Dat weten alleen hij, dat meisje en God. Ik wens hem heel veel sterkte. (en ik hoop stiekem dat hij onschuldig is!)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Aryan

    daar gaat je leven -.-

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.