Shammi Kapoor nog een keer op het witte doek

Shammi Kapoor was tot zijn dood nog altijd jong van geest. Hij was nieuwsgierig naar alles, wilde weten wat jongeren bezig hield en keek altijd verwonderd naar de nieuwste technologische snufjes.

Hij was continue bezig met jonge acteurs, sprak tot hen met geduld en gaf niet alleen uit tips en adviezen, maar luisterde ook naar wat zij te zeggen hadden.

Geen wonder dat hij, ondanks het feit dat hij rolstoelgebonden was, de acteur binnenkort zijn laatste verschijning maar met Ranbir Kapoor in Imitiaz Ali’s Rockstar. Dit is de eerste keer en laatste keer dat de twee Kapoors samen op het witte doek verschijnen.

Op zondagochtend vertelde Bollywood Blog je al dat de acteur nog een keer op het witte doek te zien zal zijn en wel met de kleinzoon van zijn broer.

Ranbir vertelde kort geleden over de samenwerking. “Hij heeft zijn levenslust niet verloren. Ik kan niet uitdrukken wat een grote droom het voor mij was om met hem te werken”, aldus Ranbir.

Nerveus en opgewonden over rol in Rockstar
Hoewel Shammi Kapoor op zijn Twitter-pagina in zijn beschrijving “gepensioneerde acteur” had opgenomen, weerhield dat filmmakers niet om hem te benaderen voor rollen. Het schijnt Imtiaz Ali te zijn geweest die de legende ervan wist te overtuigen om de rol te doen. De 79-jarige superster zwichtte en tekende de film. Hij vloog zelfs naar Delhi om scènes op te nemen. Op zijn Twitter schreef hij ‘nerveus en opgewonden over de rol. ”

In een bepaalde scène in Rockstar, speelt Shammi op een shehnai terwijl Ranbir op zijn gitaar speelt. “Toen Ranbir jonger was, kwam hij altijd op mijn schoot zitten en begon hij klassieke nummers te zingen. Hij was niet getraind ofzo, maar hij deed dat gewoon om mij te pesten”,  vertelde Shammi naar verluidt aan een nieuwszender.

Altijd jong van geest
Hij kon niet alleen goed met Ranbir opschieten. Volgens collega  en vriendin Sharmila Tagore, die haar debuut maakte in de film Kashmir Ki Kali in 1964 tegenover Shammi, maakte hij snel vrienden met jongeren. “Ik denk omdat hij zelf ook zeer jong van geest was. Hij was altijd vrolijk en het feit dat jongeren ook echt met hem in gesprek konden gaan, is wat de jongeren ook fijn vonden.”

Internet en gadgets: een passie
Kapoor’s passie voor het internet is een tweede reden waarom jongeren makkelijker een band met hem hadden, de passie met internet was een andere reden waarom de jongeren kon gemakkelijk band met hem. Hij kon urenlang praten over de voor-en nadelen van nieuwe technologie en gadgets. Toen internet voor het eerst werd geïntroduceerd was Kapoor al verslaafd. Hij begon in 1995 de Internet Gebruikers Club Of India (IUCI) om bewustzijn te creëren en internet-gerelateerde problemen op te lossen.

Lees ook:Yahoo! Shammi Kapoor is 79 jaar
Lees ook:Shammi Kapoor overleden
Lees ook:Trailer: Rockstar (11 november 2011)
Lees ook:Imtiaz Ali denkt terug aan Shammi Kapoor
Lees ook:SRK – Most Admired Person in Entertainment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.