Imtiaz Ali denkt terug aan Shammi Kapoor

Shammi Kapoor overleed op 14 augustus 2011 aan de gevolgen van nierfalen. Voor zijn dood speelde hij nog een rol in Imitiaz Ali’s Rockstar. Hierin is hij te zien samen met de kleinzoon van zijn broer Raj Kapoor, Ranbir Kapoor. Voor regisseur Ali waren de opnamedagen met Kapoor geweldig. “Hij was de echte rockstar op de sets.”

“We maakten ons tijdens de opnames wel zorgen om zijn gezondheid. Op een van de opnamedagen vroeg ik hem: “Hoe voelt u zich, meneer? “,  en daarop kreeg ik het volgende antwoord…”

“Hoe ik me voel?”, zei hij. “Ik ben al sinds de laatste tien jaar op dialyse, zit in een rolstoel, heb bij een operatie twee dagen geleden twee tenen verloren, mijn staartbeen gebroken, dus ik kan niet lang zitten, maar verder gaat alles goed. Alles gaat goed.” Hij stak zijn duim omhoog en glimlachte. “Het gaat goed”.

“We kunnen niet treuren voor een ziel als Shammi Kapoor. We kunnen het alleen betreuren voor onszelf, dat hij besloten heeft om te vertrekken. Ik voel de zegen, het geluk dat wij allemaal de kans hebben gehad om hem te ontmoeten, zijn glimlach hebben gezien, zijn voeten hebben aangeraakt, hem mochten omhelzen en de warmte van zijn aanwezigheid mochten voelen op de set. Iedereen was in topvorm toen hij er was. Rennen, proberen om dicht bij hem te komen, een beetje nerveus, een beetje glimlachen. We wisten allemaal dat er Rockstar was op de set, en wij allemaal – inclusief Ranbir – waren gewoon zijn bedienden.

Bedankt voor de zegen Shammi ji. aan, hum tumhein yoon bhula na paayenge… Jab kabhi bhi sunenge geet tere, sang sang hum bhi gungunaenge…

En nogmaals, van ons allemaal aan u – Yaaahhhhooooo.”

Imtiaz Ali

Lees ook:Shammi Kapoor nog een keer op het witte doek
Lees ook:Anil Kapoor vindt fit zijn belangrijker dan een six-pack
Lees ook:Trailer: Rockstar (11 november 2011)
Lees ook:“Ik zal de magie van Shammi Kapoor aan mijn zoons introduceren”
Lees ook:Het fenomeen Shammi Kapoor is niet meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.