Huis Prithviraj Kapoor in Peshawar omgebouwd tot museum?

Het huis van wijlen acteur Prithviraj Kapoor in Peshawar zal worden omgebouwd tot een museum. Dit wilt de Pakistaanse filmdistributeur Sheikh Amjad Rashid.

Rashid zoekt momenteel naar naar toestemming van de Khyber Pakhtunwala overheid om de haveli (villa) in het oude gedeelte van Peshawar te renoveren.

Historische betekenis
Hij zegt: “Wij zijn van plan om het huis van vijf verdiepingen te renoveren om te bouwen tot een museum. Het is de trots van ons land en we willen het bewaren. De haveli is van historische betekenis. Zodra we toestemming hebben en het huis volledig hebben gerenoveerd willen wij de hele Kapoor familie, in het bijzonder Ranbir Kapoor, uitnodigen om het museum te onthullen.”

Kunst kent geen grenzen
Fans zijn erg blij met het besluit. “Shri Prithviraj Kapoor werd geboren in Pakistan, emigreerde naar India en werd een internationaal icoon. Kunst kent geen geografische of politieke grenzen. De Kapoors behoren tot India, Pakistan en de wereld.”

“Het feit dat het huis tot museum wordt omgebouwd is een zeer goede en nobele beslissing en getuigt van humaniteit. En dat ze Ranbir Kapoor willen uitnodigen voor de onthulling laat alleen maar zien hoe populair deze jongen is. Hij is de vaandeldrager van de Kapoor-erfenis.

Lees ook:Kareena Kapoor wordt lerares
Lees ook:Krijgt Kareena Kapoor een wassenbeeld?
Lees ook:Achtergrond: Ook Bollywood vermeld in Wikileaks
Lees ook:Video: Ranbir Kapoor zag voetbalcarriere wel zitten
Lees ook:Weekspecial: Ranbir Kapoor over de vrouwen in zijn leven